gehoortest
Gezondheid

3 redenen om een online gehoortest te doen!

Voor het afnemen van een gehoortest gaan veel mensen langs een audicien. Want wie is er een grotere kenner dan de audicien als het aankomt op het afnemen van een gehoortest? De vraag stellen is hem beantwoorden: niemand natuurlijk! Maar wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een professionele online gehoortest te doen? En dat een online gehoortest af laten nemen diverse interessante voordelen heeft? In dit artikel leggen we uit welke 3 redenen er zijn om online een gehoortest te doen!

1. Een online gehoortest betekent dat je snel uitslag hebt

Een van de grootste voordelen van het doen van een online gehoortest, is dat je snel weet of er iets mankeert aan je gehoor. Bij de meeste online hoortesten heb je binnen 15 minuten de uitslag. Je krijgt hierbij vaak een serie reflectieve vragen (meerkeuze) over hoe je gehoor functioneert, evenals een geluidstest. Je kunt bij diverse audiciens via hun website een betrouwbare online gehoortest uitvoeren, gewoon vanachter je laptop. Een afspraak is hierbij dus niet nodig. Lekker gemakkelijk toch?!

2. De test is volledig gratis

Een ander pluspunt van via internet een hoortest doen, is dat de test helemaal gratis is. Je hoeft geen abonnement te hebben bij betreffende audicien of daar klant te zijn. Een online gehoortest kost je dus helemaal niets. En dat is natuurlijk prettig in een tijd waarin veel mensen elke euro goed kunnen gebruiken. Vaak zijn de gehoortesten gemakkelijk te doen, omdat vooral oudere mensen gehoorproblemen ervaren. En zij zijn vaak niet altijd even handig met internet.

3. Gehoortesten via internet zijn erg betrouwbaar

Voor de betrouwbaarheid hoef je een online hoortest niet te laten. De auditieve testen die door erkende audiciens op het internet zijn gezet, zijn volledig betrouwbaar. Check daarom goed van wie of welk bedrijf de website is die de online hoortest aanbiedt. Gaat het om een erkend gezondheidscentrum, dan kun je ervan uitgaan dat de test betrouwbaar is. Als je de test hebt laten afnemen, krijg je direct de uitslag, met bijpassend advies. Als blijkt dat je gehoor onvoldoende is, is er een aanvullend onderzoek bij een audicien nodig. Deze wordt uitgevoerd door een officiële arts. Op basis van het vervolgonderzoek kan exact worden vastgesteld of en zo ja welk type gehoorapparaat ingezet kan worden om de gehoorproblemen die je ervaart zoveel mogelijk op te lossen. Neem daarom gerust een online gehoortest af, want je hebt er zelf uiteindelijk alleen maar voordeel van!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *