3 veelgestelde vragen over een hielspoor

pexels-daria-shevtsova-709804

Een hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Deze verkalking ziet er een beetje uit als sporen die tijdens het paardrijden gebruikt worden. Hier komt dan ook de naam hielspoor vandaan. In deze blog geven de specialisten van Groepspraktijk Ed Wender antwoord op de 3 veelgestelde vragen over hielspoor.

Wat kun je doen tegen een hielspoor?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen aan een hielspoor. Zo kun je speciale hielspoor zooltjes aanschaffen. Goede ondersteuning is namelijk erg belangrijk omdat je op deze manier de spanning op de peesplaat weghaalt. Ook voldoende rust en oefeningen om de spieren sterker te maken helpen jou bij de behandeling van de hielspoor.

Hoe lang duurt het voor een hielspoor over is?

Wanneer je niets doet tegen een hielspoor, zul je merken dat de pijn vanzelf minder wordt. Dit kan echter wel tot 2 jaar duren. De pijn kan zelfs erger worden wanneer je de voet blijft belasten. Je kunt altijd een arts of therapeut raadplegen voor de beste behandeling. Vaak merk je na een aantal maanden al dat de pijn afneemt.

Hoe weet ik of ik hielspoor heb?

Mensen die last hebben van een hielspoor ervaren felle en/of stekende pijn onder de hiel. Dit kan voorkomen tijdens het staan of lopen. De pijn kan uitstralen naar de achillespees. Ook kan het hielbeen pijnlijk aanvoelen als er op gedrukt wordt en er kan een kleine zwelling ontstaan. De pijn van een hielspoor komt vaak terug nadat je een tijdje rust hebt gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *