Geen categorie

Actiever je gezondheid op peil houden

Als er iets centraal staat dit jaar, dan is het onze gezondheid. Onze collectieve gezondheid en onze persoonlijke gezondheid. Door de wereldwijde pandemie zijn helaas ontzettend veel mensen ziek geworden en ook mensen overleden aan een nieuw virus dat door bijna alle landen raast. Tegelijkertijd is ook duidelijk geworden dat het een virus is dat vooral mensen treft met onderliggende aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan diabetes. Alhoewel het natuurlijk geen garantie is, kan een gezonde levensstijl je beschermen tegen de gevolgen van het virus. Daarnaast beschermt een gezonde levensstijl je natuurlijk tegen allerlei aandoeningen. Om deze reden bespreken we in dit artikel simpele manieren om je gezondheid op peil te houden.

Niet elke dag sporten, wel bewegen

We weten allemaal dat sporten gezond is, we horen het dagelijks. Maar veel mensen hebben een ongezonde relatie met sport. Hiermee bedoelen we dat mensen de ene week elke dag naar de sportschool gaan en aan een trainingsregime beginnen dat niet vol te houden is, en dan sporten ze weer een aantal weken amper. Veel mensen hebben dezelfde relatie met eten. Een beter idee is daarom om niet elke dag te gaan sporten, hooguit 2 of 3 keer in de week, maar wel elke dag even te bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen.

Test je gehoor en reukvermogen

Het is natuurlijk niet zo dat je elke dag je elke dag naar je reuk- en hoorvermogen moet testen, maar een keer in de zoveel tijd is wel handig Doordat mensen tegenwoordig vaak langer en harder naar muziek luisteren en meer naar clubs gaan, lopen ze sneller gehoorschade op. Dit kan ertoe leidden dat je al op jongere leeftijd een gehoorapparaatje moet. Er zijn veel prima gehoortesten te doen online. Ook je reukvermogen testen is handig. Zeker op dit moment aangezien een verlies van reukvermogen een indicatie van het virus is. Je kunt een test doen via smelttest.eu en daar ook een reuktraining set bestellen.

Mentale gezondheid

In deze tijden is niet alleen je fysieke gezondheid belangrijk. Je wilt ook werken aan je mentale gezondheid. Nu is een goede fysieke gezondheid al positief voor je mentale gezondheid maar het implementeren van een gewoonte zoals mediteren kan ook gigantisch helpen. Als je last hebt van piekeren bijvoorbeeld dan kan meditatie helpen je terug in het hier en nu te brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *