Bescherm je gehoor en ga langs bij een audicien

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en zo dus ook voor je gehoor. Je gehoor zal immers je leven lang mee moeten gaan. Het kan zo zijn dat je op een gegeven moment het idee krijgt dat je misschien niet meer zo goed hoort als voorheen. Dan kan het dus zo zijn dat je gehoorschade of gehoorverlies hebt opgelopen. Wanneer dit het geval is, is een audicien je beste vriend. We zullen hier uitleggen wat een audicien nou precies doet en hoe ze jou kunnen helpen

Audicien

Een audicien is je beste vriend wanneer het op je gehoor aankomt. Dit komt omdat een audicien een hoorspecialist is. Dit houdt in dat het een professional is die jou kan helpen, begeleiden en adviseren. In de eerste plaats kan een audicien dit doen door een hoortest bij je uit te voeren om erachter te komen of je wellicht gehoorverlies hebt. Is dit het geval? Dan kan je namelijk wel eens een hoortoestel nodig hebben. Een audicien zal je dan ook adviseren over het juiste hoortoestel voor jouw gehoor. Ieder gehoorverlies is anders, en zo ook die van jou. Hierbij zullen je een paar vragen gesteld worden over je levensstijl en wensen, waarop de audicien een goed beeld krijgt welk hoortoestel het beste bij jou past. Op basis hiervan wordt dan ook de keuze gemaakt voor een geschikt hoortoestel.

Een audicien op afstand

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om thuis een gehoortest te doen. Je hoeft dan in eerste instantie dus nog niet langs de audicien. Zo kan je bijvoorbeeld via https://onlinehoortoestel.nl/ een online hoortest doen! Je kunt dan de resultaten van je test opsturen naar de audicien en door middel van een online afspraak, zoals een videocall, wordt je dan verder geadviseerd. Ook kunnen er hoortesten met hoortoestellen op afstand gedaan worden. Dan kan de online audicien op afstand je gehoorapparaat op de juiste manier instellen. Natuurlijk kun je, als je dat fijn vindt, er alsnog altijd voor kiezen om wel langs te gaan bij de audicien in de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *