Geen categorie

Bescherming tegen corona

Iedereen wordt opgeroepen om zich aan de vastgestelde maatregelen van de overheid te houden. Voor velen is dit nadelig. Restaurants zitten dicht, evenementen mogen niet doorgaan en winkels mogen alleen open op afspraak. Voor websites als mondkapjes.nl zijn de maatregelen juist wel voordelig. Zijn zien hun omzet alleen maar stijgen en de mondkapjes vliegen de webshop uit. 

Wat nog meer?

Naast mondkapjes heeft de overheid meer maatregelen opgesteld om jezelf en de mensen om je heen te beschermen tegen corona. Zo wordt er namelijk verwacht dat je altijd anderhalve meter afstand houdt van anderen, zowel met als zonder mondkapje. Daarnaast moet je verplicht je handen desinfecteren wanneer je binnenkomt in een ruimte. Niet alleen je handen desinfecteren is belangrijk, de overheid verlangt ook van je dat je meerder keren per dag je handen grondig wast. Hierbij is het belangrijk om alle delen van je hand en zelfs je pols mee te nemen. De handen worden namelijk gezien als een plek waarmee je gemakkelijk het virus over kunt dragen aan een ander. Vandaar dat er momenteel ook geen handen meer gegeven worden bij een ontmoeting. 

Testen bij klachten   

Wanneer je je heel goed en streng aan de maatregelen houdt, is het nog mogelijk om het virus op te lopen. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf bij klachten meteen laat testen. Dit kan via de GGD of via een sneltest-locatie zoals www.Coronatestnederland.nl. Bij een sneltest-locatie kun je een test laten afnemen met een officieel goedgekeurde sneltest. Het grote voordeel van een sneltest in tegenstelling tot een test bij de GGD, is dat je bij een sneltest de uitslag al binnen 15 minuten ontvangt. Je hoeft dus niet onnodig lang in quarantaine om te wachten op de uitslag. Wanneer de test negatief is, kun je snel weer verder met je dagelijkse bezigheden en werk. Wanneer de test positief is wordt er van je verwacht dat je in quarantaine gaat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *