BHV’s onder je werknemers? Stuur ze op tijd naar de herhalingscursus!

kosten BHV herhaling

Als je als bedrijfsleider zijnde een bedrijfspand in bezit hebt of huurt en je bent bovendien werkgever van diverse medewerkers, dan zul je je uiteraard ook moeten inspannen om de veiligheid van deze werknemers te garanderen. Dit doe je onder meer door je te houden aan de regels omtrent de aanwezigheid van BHV’ers in het pand. De afkorting BHV staat hierbij voor bedrijfshulpverlening, terwijl een BHV doorgaans ongeveer dezelfde handelingen kan uitvoeren als een EHBO’er. Door een cursus te volgen kan iedereen BHV’er worden. Wel moet men deze cursus jaarlijks herhalen. Hieronder lees je over het belang en over de kosten van de BHV herhaling.

Waarom zijn herhalingscursussen eigenlijk nodig?

Zoals gezegd dienen BHV’ers elk jaar een herhalingscursus te volgen. Het succesvol volgen van zo’n cursus is nodig om de status van BHV’er te behouden. Deze regel is vanzelfsprekend ingesteld met het oog op de veiligheid in je bedrijfspand. Wettelijk gezien behoor je hier dus gewoon aan te voldoen als werkgever. Bedenk je namelijk dat je als BHV’er tijdens een cursus in één of enkele dagen alle benodigde vaardigheden leert. De kans dat deze kennis na een jaar wat is weggezakt is dan ook groot. Daarom wordt een herhalingscursus nodig geacht.

kosten BHV herhaling

Houd rekening met deze kosten bij de BHV herhaling

Bij de reguliere BHV-cursus heb je mogelijk al gemerkt dat de kosten van deze cursussen alleszins meevallen. Welnu, voor de BHV herhaling geldt dat gelukkig ook. De kosten van de herhalingscursus hoeven in principe niet eens boven de honderd euro (exclusief btw) per persoon uit te komen. Hierbij kan het zijn dat je de kosten kunt drukken door te kiezen voor aan cursusaanbieder die het programma deels of geheel via internet aanbiedt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *