Gezondheid,  Lichaam,  Zorg

corona maatregelen controleren in een winkel

Het controleren op de corona-maatregelen in de winkel

Voor vele winkeliers is deze periode in de coronacrisis een zeer zware tijd. Sommige winkeliers dienen verplicht hun winkels te sluiten, anderen beschikken over zeer weinig klanten. We moeten ons nu eenmaal aan de regels gaan houden, waardoor het aanhouden van de regels voor velen een vorm van overmacht is. Directe contacten bij de ijszaak of de koffiecorner zijn op dit moment niet meer toegestaan, waardoor er helaas ook geen klanten te vinden zijn. In dit blog gaan we het hebben over de verschillende maatregelen rondom de corona crisis, maar vooral hoe je deze maatregelen het beste kunt handhaven!

De maatregelen voor het coronavirus in de winkel

Er wordt erg veel gevraagd van de overheid wanneer het gaat om het winkelen in fysieke winkels. Vele instanties raden nu erg aan om online bestellingen te doen, wat ten koste gaat van de fysieke winkels in de winkelstraat.

Gelukkig mogen de fysieke winkels alsnog hun winkels openen. Er dient een deurbeleid worden ingevoerd bij de winkels, waardoor er zich niet teveel klanten bevinden in de winkel. Er is een looproute aangebracht in de winkel waardoor klanten elkaar niet veel tegen zullen komen. Verder zijn er bij de kassa spuugschermen te vinden, waardoor de cassiere en de klant zich niet in elkaars spuugveld bevinden. Door deze maatregelen toe te passen en na te leven, zullen we gezamenlijk het coronavirus bestrijden. Maar hoe zorg je er nu voor dat iedereen zich gaat houden aan deze maatregelen?

Het handhaven van de maatregelen in de winkel

Waar vele mensen zich zullen houden aan het winkelbeleid en de verdere maatregelen, zijn er ook altijd mensen die zich niets zullen aantrekken van de regels. Om ervoor te zorgen dat deze maatregelen worden gehandhaafd, is camerabeveiliging een zeer goede methode. Wanneer een bepaalde klant iets uithaalt of zich schuldig maakt aan een strafbaar feit, is dit altijd terug te vinden en te gebruiken als bewijsmateriaal voor de politie. 

Naast het controleren van de klanten op de maatregelen van het coronavirus, biedt camerabeveiliging meerdere voordelen voordelen met zich mee. Zo beschik je over een bepaalde veiligheid en zekerheid voor de klanten, wanneer je gebruik maakt van camerabeveiliging. 

Zo biedt camerabeveiliging niet alleen voordelen in de coronacrisis, maar zorgt het ook voor de juiste beveiliging in de drukke tijden in de winkel. Doordat je als bedrijf laat zien dat er camerabeveiliging is toegepast in de winkel, geef je een bepaald signaal af aan bezoekers. Klanten zullen zich direct veiliger voelen, terwijl dieven juist minder snel hun slag zullen slaan!