voetschimmel
Zorg

De 3 beste behandeling voor kalknagel

Kalknagel, een aandoening waar iedereen wel eens van heeft gehoord. De kans is zelfs groot dat jij zelf al een keer een kalknagel hebt gehad. Een kalknagel is de groei van een schimmel onder je nagel. Hierdoor krijgt je nagel een vieze gele kleur. Door de vieze kleur durven veel mensen in de zomer niet in open schoenen of slippers te lopen. Deze angst is begrijpelijk maar niet nodig. 5% van de Nederlanders hebben kalknagels. Je hoeft je nergens voor te schamen. Maar dat betekent niet dat je het niet moet laten behandelen.

Behandeling van kalknagels

Kalknagels zijn besmettelijk. Deze schimmelinfectie kan doorgroeien naar je andere tenen, of zelfs andere besmetten. Daarom kun je in dit artikel lezen over de beste behandelingen voor kalknagels. Ten eerste kun je beginnen met een natuurlijk middel wat iedereen wel in hun kast heeft: zzijn. De schimmel onder de kalknagel kan niet goed tegen zuur. Dompel elke dag je tenen voor een kwartier onder en spoel ze dan af. Naast de natuurlijk manier kun je ook bij de meeste apotheken terecht. Meestal kun je dan kiezen uit een kalknagel pen of kalknagel crème.

voetschimmel

Kalknagel laseren

Als de kalknagel blijft dan is er altijd nog de mogelijkheid om te laseren. De laser verhit je nagel en doodt de schimmel met de hitte. Deze behandeling moet meerdere keren herhaald worden en kan heel pijnlijk zijn. Het is een efficiënte manier om van je kalknagel af te komen. Maar wel een langdurige en pijnlijke manier. Dit zijn de drie beste manieren om van je kalknagel af te komen. Hopelijk zit er een behandeling tussen die bij jou past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *