Lichaam

De wereld van seks

Intiem zijn met elkaar, dat is een groot onderdeel van het menselijk bestaan. Seks is spannend en leuk. Er zit een hele wereld aan vast, een wereld die er om draait en een wereld waar het zich in bevindt. In deze blog vertel ik je waar je aan moet denken, wil je volledig kunnen genieten van alles dat deze fysieke bezigheid je kan brengen. Lees je mee?

Toestemming en instemming

Het was altijd al belangrijk en als we heel eerlijk zijn, is het van de zotte dat het nu pas normaal wordt: maar praten over seks wordt steeds meer de norm. We praten over wat we willen, verwachten, fijn vinden maar ook over waar onze grenzen liggen. Op deze manier hebben we op een veel veiligere manier seks, een manier die voorbij onze fysieke veiligheid gaat.

Doe het veilig

Zo zijn we ook vrijer in de ontmoetingen die we erop na houden. Wees ook hierin veilig. Zeker als je iemand online ontmoet, daar is niks mis mee maar bedenk je dat je iemand dus niet zo goed kent. Seks is iets heel intiems en kwetsbaars en je moet je dus ten alle tijden op je gemak en veilig voelen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

En zelfs als je alles besproken hebt en het doet met iemand waar je van houdt, dan nog kan er weleens wat gebeuren. Zo kan het condoom scheuren of misschien ben je die vergeten of is die afgegleden. Dan is het belangrijk om actie te ondernemen om jezelf en je partner alsnog te beschermen. Een soa kan zo overgebracht zijn en niet iedereen is getest. In Nederland zijn er een aantal soa’s die toch wel vaak voorkomen, en je hebt het niet altijd door als je er één bij je draagt. Testen is dus belangrijk, helemaal wanneer je onveilige seks hebt.

Zorg voor elkaar en jezelf

Wanneer je je moet testen, kan dit ongemakkelijk zijn. Je kan een soa test bestellen, als je dit liever thuis doet. Maar je kan je ook laten helpen door een professioneel. Bij Soaclinic.nl krijg je de keuze. Op hun website kan je ook kijken naar de klachten die je hebt en zo uitzoeken welke soa erbij zou kunnen passen. Uiteraard heb je nog steeds een test nodig om dit vast te stellen. Je kan ook een consult inplannen. Zo kun je je klachten en mogelijkheden bespreken. Hiervoor hoef je dus niet langs bij de huisarts als je dat niet wilt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *