Geen categorie,  Gezondheid

Dit had ik graag anders gezien

Mijn vriendin vierde afgelopen maand haar verjaardag en dat had een groot feest moeten zijn. We hadden alle voorbereidingen getroffen en waren klaar om een goed feestje te vieren. Al onze vrienden en familie zouden langskomen. Echter heb ikzelf het feest niet kunnen meemaken door iets waar ik geen invloed op had. In de middag hadden wij de slingers opgehangen, ballonnen opgeblazen en alle hapjes en drankjes klaar gezet. Ik besloot om toch nog even langs huis te gaan om mij even op te frissen. Ik sprong snel onder de douche en deed mijn outfit aan die ik klaar had gelegd. Ik had ook nog even snel een kleine hap klaargemaakt, zodat ik een goede bodem had gelegd. Daarna pakte ik de fiets en ging ik onderweg. Het was verstandiger om de auto thuis te laten staan, want ik was van plan om aardig wat drankjes te gaan drinken. Jammer genoeg heb ik het niet tot het feestje kunnen maken, want onderweg ben ik in een ongeval terecht gekomen. Ik had de avond graag anders gezien, maar ik ben onderweg naar het feest door een auto geschept.

Hulptroepen gebeld

Het was voor mijn gevoel een harde klap en daarmee bedoel ik met name de val op de grond. Ik kreeg een tik van de zijkant, maar ik belandde erg hard op de straat. Ik had veel last aan mijn pols en ook mijn knie deed erg veel pijn. Ik kon amper overeind komen en ik bleef wel even een poos op de grond liggen. De automobilist stapte geschrokken uit en kwam naar mij toe om te kijken hoe het met mij ging. Ik gaf aan dat ik erg veel pijn had en dat ik wel hulp nodig had. Ik besloot om mijn vriendin te bellen die gelijk met een noodgang naar mij toe is gereden. Ze heeft mij met de auto opgehaald en daarna zijn we naar de spoedeisende hulp toe gegaan. Daaruit bleek dat ik mijn knie en dat mijn pols zwaar gekneusd waren. Ook moest mijn wenkbrauw gehecht worden, want ik had een flinke snee opgelopen. Daarna ben ik richting huis gegaan en heb ik het feestje aan me voorbij laten gaan.

Hij moest mij tegemoet komen

Het was overduidelijk dat de automobilist degene was die fout zat en dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt. Ik heb het daar niet bij laten zitten, maar ik heb juist actie ondernomen. Ik wilde namelijk een schadevergoeding voor mijn kapotte fiets, maar ook een schadevergoeding voor het letsel dat ik had opgelopen, want ik heb daar nog een tijd last van gehad. Ik had besloten om contact te zoeken met een letselschade advocaat om te kijken waar ik allemaal rekening mee moest houden. Uiteindelijk heeft mij dat erg goed gedaan, want ik heb met succes een schadevergoeding kunnen afdwingen voor het letsel dat ik had opgelopen en ook voor mijn fiets die kapot was.