Geen categorie

Een psycholoog kan je helpen om met je problemen om te gaan

In de wereld van vandaag verstoppen steeds meer mensen zich achter hun mobiel en andere vormen van (social) media. Er wordt steeds minder gepraat en dit kan je mentale gezondheid ten koste doen. Belangrijk is dus om over je problemen te blijven praten. Echter is dit over het algemeen voor veel mensen sowieso al iets wat ze liever niet doen. Ze krijgen vaak het gevoel dat ze zeuren of zich aanstellen en hierdoor vermijden ze vaak compleet het gesprek. Wil je toch met iemand praten, maar wil je dit liever op anonieme wijze doen? Dat kan, met een online psychologisch consult.

Wat is een online psychologisch consult?

Een online psychologisch consult is, zoals de naam al doet suggereren, een online consult met een psycholoog. Dit kan in volledige anonimiteit thuis, achter je eigen computer, tablet of telefoon. Het begint met een simpel intakeformulier. Hier vul je enkele gegevens over jezelf in en heb je de volledige vrijheid om je situatie tot in detail uit te typen. Een professionele psycholoog zal hier vervolgens zijn of haar blik op werpen en met een persoonlijk advies op maat komen. Wat dit advies is, hangt natuurlijk af van de situatie en/of het probleem. Er is niet één oplossing die geschikt is voor iedereen. Elke situatie vraagt logischerwijs om een andere aanpak.

Hoe kan een online psycholoog mij helpen?

Je denkt misschien, hoe kan een online psycholoog mij nou helpen? Dit kan op verschillende manieren. Een uitkomst van het online psychologisch consult kan bijvoorbeeld zijn dat hij of zij jou adviseert om een 1-op-1 sessie met een ‘echte’ psycholoog. Of misschien is een bepaalde cursus of boekwerk wel geschikt voor jou om met jouw situatie om te gaan. Er is geen oplossing die voor iedereen geschikt is. Laat je dus anoniem adviseren door een online psycholoog en ontdek wat de beste oplossing en/of aanpak is voor jouw situatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *