Lichaam

Haal de schoonheidsspecialist in je naar boven!

Tegenwoordig vinden we het steeds belangrijker, uiterlijke verzorging. Voor de meeste meiden en vrouwen is het tegenwoordig erg belangrijk om er netjes uit te zien. Waar sommige meiden vroeger juist veel make-up gebruikten, wordt er nu juist erg veel gebruik gemaakt van verschillende oliën en crèmes om de huid zo neutraal, en dus zo mooi mogelijk te houden. Door het dragen van make-up en het niet op een juiste manier verwijderen hiervan, is de kans op uitslag veel groter. Dit is natuurlijk niet wat je wilt, maar zal het alleen maar meer worden wanneer je deze uitslag denkt te kunnen verbergen met meer make-up. In dit blog geven we je een aantal tips op het gebied van uiterlijke verzorging, bijvoorbeeld het gebruiken van arganolie! Hoe kun je je nagelriemen zacht maken voor een betere verzorging en wat te doen tegen puistjes? Laten we er naar kijken!

Wat te doen tegen puistjes?

Ook puistjes zijn een erg groot probleem, vooral onder jongeren. Een puistje is een kleine ontsteking, waarvan de oorzaak een ontstoken talgklier is. Vooral vrouwen hebben er last van, in de pubertijd of juist in de zwangerschap. Waar de een er mee weet te leven, wilt de ander er graag vanaf en stelt de vraag; ‘wat te doen tegen puistjes?’. Wanneer je van je puistjes af wilt komen en je gezicht neutraal wilt houden, is het aan te raden om gebruik te maken van natuurlijke producten. Natuurlijke producten beschikken namelijk niet over andere toegevoegde middelen, waardoor de kans op uitslag door een product ook weer zo klein mogelijk zal worden gehouden. 

Wanneer je van de puistjes af wilt komen, kun je gebruik maken van arganolie! Arganolie is namelijk rijk aan verzorgende eigenschappen die kunnen bijdragen aan het voeden, hydrateren en herstellen van de huid!

Het zacht maken van je nagelriemen

Een ander veelvoorkomend probleem, zijn droge nagelriemen, broze nagels of schimmelnagels. Droge nagelriemen zijn meestal het gevolg van de omslag in het weer. Tijdens de koudere dagen komt de huid strak te staan en ontstaan er velletjes, waardoor je beschikt over droge nagelriemen. Broze nagels ontstaan vaak door een gebrek aan juiste voeding, waardoor de juiste voedingsstoffen niet afgeleverd kunnen worden ter bescherming van de nagels. Schimmelnagels, ook wel kalknagels, ontstaan wanneer een schimmel de huid onder een nagel of de nagel zelf binnendringt. Onder de nagel is het vochtig en warm, waarna de schimmel zich zo kunnen gaan uitbreiden. 

Om van deze problemen af te komen, weten verschillende webshops en drogisterijen je te overtuigen om verschillende producten te gebruiken. Het beste is om te werken met natuurlijke producten. Je kunt de nagelriemen zacht maken door je handen eerst in een bad met warm water en soda te weken, waarna je de nagelriemen kunt behandelen met vaseline of arganolie.

Arganolie is de oplossing voor vele problemen op het gebied van uiterlijke verzorging. Zo verzorg je je nagels met arganolie, kun je van puistjes af komen met arganolie en zijn er nog veel meer andere toepassingen waar de je olie voor kunt gebruiken. Het is zeker aan te raden om een flesje aan te schaffen, zodat je veel narigheid kunt voorkomen en altijd kunt beschikken over een neutrale, verzorgde huid! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *