Geen categorie

Hardloop begeleiding voor de beste marathon!

Je gaat in oktober de marathon lopen. Je wilt goed voorbereid aan de start staan. Zo dat je de marathon helemaal uit kan lopen. Met wellicht ook nog een PR. Hoe ga je dit doen? This is Running traint al jaren met groepen naar de marathon. Dat doen zij met een schema waarbij je op hartslag traint en waarbij de duurlopen niet langer zijn dan 14 km. Sinds kort start This is Running ook met persoonlijke hardloop begeleiding. Dit zodat lopers door een hardloopcoach van This is Running begeleid wordt naar de marathon.

This is Running is gespecialiseerd in hardloop begeleiding op het gebied van hartslagtraining. Aan de hand van een hartslagtest samen met de hardloopcoach wordt de marathonhartslag bepaald. Hiermee gaat de hardloper heel bewust en gericht mee trainen gedurende de hardloop begeleiding. Op deze hartslag wordt twee keer in de week een duurloop op gedaan. Dit is de hartslag waar optimaal de vetverbranding en suikerverbranding wordt aangesproken. Dit zodat het lichaam went aan de intensiteit en het tempo waar op gelopen wordt.

Binnen de hardloop begeleiding wordt er ook intensief getraind. Sommige intensieve trainingen doet de hardloper zelf. Er wordt dan een 6 of 7 km op de intensieve hartslag gelopen. De intensieve hartslag wordt bepaald door 10 slagen bij de marathonhartslag op te tellen. Daarnaast zet de hardloopcoach af en toe een intervaltraining uit zodat er ook op een andere manier intensief getraind wordt. Soms worden er korte intervallen gedaan en soms lange intervallen. Maar altijd wordt er op een hoge hartslag getraind en wordt de hardloper door de hardloopcoach uitgedaagd om tot zijn maximale kunnen te trainen.

De hardloper wordt tijdens de hardloop begeleiding ook mentaal gecoacht door de hardloopcoach. Dit wordt gedaan door af en toe met elkaar (digitaal) af te spreken waarbij de voortgang wordt besproken. Er wordt gekeken naar de opbouw van de duurlopen, hoe er op hartslag gelopen wordt. Zo wordt de progressie tijdens de voorbereiding bepaald. Hiermee blijft de motivatie en de toewijding hoog van de hardloper.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *