Help, mijn kind ervaart stress door corona!

Door de coronacrisis voelen veel mensen zich eenzaam, zo ook veel kinderen. Ze missen contact met leeftijdsgenoten, zitten meer thuis en zijn meer gaan piekeren. Bovendien hoor je steeds vaker over onderwijsachterstanden die kinderen oplopen. Gelukkig is er nu het Nationaal Programma Onderwijs, waardoor deze effectief weggewerkt kunnen worden. Toch is het niet zo vreemd dat je kind desondanks nog steeds stress ervaart. Maakt jouw kind zich ook zorgen door deze gekke tijden? Dan vraag je je vast af hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Je vindt hier wat tips.

Ben er voor je kind

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat je er voor je kind bent in deze tijden. Neem zijn of haar gevoelens altijd serieus en zorg ervoor dat je een luisterend oor biedt waar nodig. Vraag daarnaast ook door, misschien vertelt je kind niet uit zichzelf alles. Stel je kind tot slot gerust; het is niet gek dat hij of zij zich zo voelt onder deze omstandigheden.

Schakel hulp in van anderen

Wil je kind niet met jou over de situatie praten? Schakel dan hulp in. Misschien vindt je kind het wel fijn om met een familielid te praten, of met een vriend of vriendin. Vraag je kind bij wie hij zich op zijn gemak voelt en met wie hij zou willen praten.

Kom niet per se direct met een oplossing

Soms is het gewoon fijn om even samen te praten, zonder dat je een oplossing wilt voor je probleem. Dit geldt ook vaak voor kinderen. Het is goed om te proberen de zorgen van je kind weg te nemen door er simpelweg voor je kind te zijn. Je ei kwijt kunnen geeft vaak al een erg opgelucht gevoel. Probeer de situatie daarnaast niet te zwaar te maken, maar wees wel realistisch. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *