Mondkapjes
Zorg

Helpt een mondkapje bij allergieën?

In het voorjaar krijgen steeds meer mensen last van allergieën. We hebben het hier dan voornamelijk over hooikoorts, pollenallergie of huisstofmijtallergie. Deze mensen krijgen onder andere last van de luchtwegen doordat ze kleine deeltjes inademen die de longen irriteren.

Om een allergie te verlichten, kun je gebruik maken van medicijnen die de klachten verlichten. Maar het is ook mogelijk om een mondkapje te dragen. Zeker in het geval van een allergie waarbij er last ontstaat van de luchtwegen, is dit een aanrader.

Je kunt mondkapjes kopen als alternatief of aanvulling op medicatie of andere middelen. Bovendien zijn ze goedkoop, en kan je ze makkelijk overal mee naartoe nemen.

Een mondkapje dragen bij hooikoorts

Het is aan te raden om mondkapjes op tijd aan te schaffen voordat het hooikoortsseizoen van start gaat. Je kunt mondmaskers in de winkel kopen, maar je kunt ook mondkapjes kopen op het internet. Voordeel hiervan is dat je niet naar de winkel hoeft, waar ze ook nog eens uitverkocht kunnen zijn.

Omdat mensen met hooikoorts last kunnen krijgen van de luchtwegen, is een mondkapje het juiste preventiemiddel. Waar medicijnen vaak achteraf worden geslikt of vergeten kunnen worden, kan je een mondkapje altijd bij je dragen. De chirurgische mondkapjes van stof zijn bij uitstek geschikt om te dragen tegen hooikoorts. Wanneer je in een omgeving komt met veel pollen of andere deeltjes, doe je snel je mondkapje op, en loop je direct een stuk minder risico op een allergische reactie.

Mondkapjes kopen voor huisstofmijtallergie

Ook kunnen mensen met een huisstofmijtallergie mondkapjes kopen om het risico op een allergische reactie te verminderen. Deze allergie komt vaak voor wanneer je in een stoffige omgeving komt, bijvoorbeeld als er een ruimte in huis moet worden schoongemaakt waar je niet vaak komt.

Heb je last van een stofallergie, dan kan je mondkapjes bestellen om jezelf hiertegen te beschermen. Doe een mondmasker op voordat je aan de slag gaat in een stoffige omgeving, zodat je minder deeltjes binnen krijgt in je longen die zorgen voor een allergische reactie. Je kunt de mondkapjes meerdere keren gebruiken, maar let er wel op dat je ze volgens de handleiding gebruikt om het maximale effect te krijgen.

Aangezien huisstofmijt zich het hele jaar kan ophopen, is het handig om altijd genoeg mondkapjes in huis te hebben. Zo ben je altijd beschermd en zorg je ervoor dat een allergie je niet in de weg staat.