Gezondheid

Het haar van je baby goed onderhouden

Jouw baby is mogelijk geboren met een hoofd vol haar of is geboren met een aanzienlijk schaars gewas! Hoe dan ook, je hoeft je geen zorgen te maken, want het haar groeit uiteindelijk en blijft levenslang groeien. Een goede haarverzorging is echter een must om het haar gezond en sterk te houden. Net als bij andere aspecten van het verzorgen van een baby, moet je naar haarverzorging kijken en we zijn hier om je te laten zien hoe het haar van je baby te verzorgen. Hier zijn onze tips om een ​​schone hoofdhuid en de prachtige haarlok te behouden.

Wassen met shampoo

Een van de belangrijkste redenen voor broos, dun haar is een bezwete en vuile hoofdhuid. Zorg ervoor dat je het haar van je baby wast en haar hoofdhuid driemaal per week masseert. Je kunt een product van top tot teen of babyshampoo gebruiken. Je hoeft het haar van de baby niet elke dag te wassen.

 

Kies het juiste product

Gebruik geen producten die bedoeld zijn voor volwassenen, omdat deze hard kunnen zijn voor de huid van jouw baby. Babyproducten zijn speciaal ontworpen, rekening houdend met hun huidgevoeligheid. Koop alleen traanloze shampoos omdat ze geen kwaad kunnen, ook al druppelen ze naar haar ogen.

Extra zorg voor lang haar

Als je besluit het haar van jouw baby te laten groeien, dien je waakzaam te zijn. Babyhaar moet geknipt, geolied en schoon gehouden worden. Laat geen olie lang op het haar van de baby zitten, omdat dit vuil en stof zou aantrekken. Vermijd ook strakke haarbanden of strak knippen van het haar, omdat jouw baby mogelijk geen ongemak kan communiceren dat zij kan ervaren.

Haar kammen

Kammen stimuleert de poreuze openingen van de hoofdhuid en helpt bij een gezonde talgproductie. Wees voorzichtig tijdens het kammen, want de hoofdhuid van een baby is gevoelig. Gebruik een kam met grote tanden en zachte haren. Kam niet te veel. Een of twee keer per dag is voldoende.

Vochtinbrengende crème

Als je baby kaal is, gebruik dan een vochtinbrengende crème omdat deze de hoofdhuid zacht, soepel en gehydrateerd houdt. Dit helpt roos te voorkomen die wordt veroorzaakt door uitdroging.

Oliemassage

Een oliemassage voor het hele lichaam, inclusief de hoofdhuid, is gezond omdat het de bloedcirculatie naar de haarporiën verbetert en ook helpt om haar in slaap te krijgen. Bovendien helpt het de hoofdhuid te hydrateren en voorkomt het de vorming van roos. Breng voldoende hoeveelheden aan op de hoofdhuid van jouw baby en masseer in een cirkelvormige beweging zonder druk uit te oefenen. Je kunt natuurlijke oliën gebruiken zoals olijfolie en kokosolie. Een lactatiekundige kan je ook ondersteunen in het op de juiste manier masseren van de gevoelige babyhuid.