Lichaam

Hoe kan ik mijn bloeddruk verlagen?

Hoe kan ik mijn bloeddruk verlagen? Dit is een vraag wat veel Nederlanders zich afvragen. Om deze reden zullen we op deze pagina eerst stilstaan wanneer je een te hoge bloeddruk hebt. Als je vervolgens inzichtelijk hebt wanneer dit het geval is, zullen we daarna stilstaan bij verschillende methodes hoe je jouw bloeddruk kunt verlagen op natuurlijke basis. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan als het aankomt op jouw gezondheid. Merk jij dat jouw bloeddruk erg hoog is? Dan is het aan te raden om direct contact op met een arts. Hierdoor ben jij in geval van nood op tijd bij de oorzaak en dat is natuurlijk van groot belang.

Wanneer is mijn bloeddruk te hoog?

Het hebben van een hoge bloeddruk wordt ook wel hypertensie genoemd. Echter, is het wel goed om te benoemen wanneer er sprake is van een verhoogde bloeddruk. Een te hoge bloeddruk heb je voornamelijk als:

  1. Je hebt een bovendruk van 140 mmHg of meer, men noemt dit ook wel een systolische bloeddruk;
  2. Je hebt een onderdruk van 90 mmHg of meer, men noemt dit ook wel een diastolische bloeddruk;
  3. Het gebruik van bloeddrukverlagende medicatie.

Mocht je zelf last hebben van diabetes type 2, dan is het beter om een iets lagere bloeddruk te hebben. Hierbij is het aan te raden om als boven 130 mmHg te hanteren. Als we kijken naar het gemiddelde in Nederland heeft 1 op de 3 Nederlanders tussen de 30 en 80 een te hoge bloeddruk. Hierbij hebben mannen in totaliteit 37,4% hier last van terwijl dit bij vrouwen maar 26,2% is. Kortom, mannen hebben hier vaker last van. Ben jij benieuwd naar producten die te maken hebben met een te hoge bloeddruk? Bekijk eens de producten van Care by Nature. Hierdoor weet je zeker dat je een goed overzicht krijgt van middelen die je kunnen helpen!

Het aanpassen van je voeding

Wist je dat het mogelijk is om je bloeddruk te verlagen op natuurlijke wijze? Het is hierbij aan te raden om over te stappen naar een gezond voedingspatroon. Hierbij is het goed dat je kiest voor een patroon dat rijk is aan groente en fruit. Hierbij is het advies om minstens 250 gram groente en 200 gram fruit binnen te krijgen. Daarnaast is het ook goed om producten te eten zoals vis, noten en peulvruchten. Het is zelfs mogelijk om met bloeddrukverlagende voeding je bovendruk gemiddeld met 5,5 mmHg te verlagen en je onderdruk met gemiddeld 3,0 mmHg. Heb jij last van overgewicht? Dan is het goed dat je hier aandacht aan besteedt. Met elke 5 kilo gewichtsverlies zal je bovendruk namelijk dalen met 3 tot 10 mmHg. Om deze reden is het zeker aan te raden om af te vallen als je last hebt van een te hoge bloeddruk in combinatie met overgewicht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *