Geen categorie

Hoe kies je de juiste plaswekker?

Kinderen kunnen last hebben van plassen tijdens het slapen. Dit kan ervoor zorgen dat een kind zich schaamt, terwijl je dat juist wil vermijden. Je wil natuurlijk het allerbeste voor je kind. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om je kind te helpen op dit gebied. Eén van deze manieren is om je kind een plaswekker te laten gebruiken. Het is dan van belang dat je een goede plaswekker uitzoekt om je kind te helpen. Ben je geïnteresseerd in een plaswekker? Blijf dan verder lezen voor meer informatie. Hopelijk kan je door de informatie de juiste plaswekker vinden.

Wat is een plaswekker?

Het is wellicht handig om eerst uit te leggen wat een plaswekker precies is. De naam verklapt al enigszins wat het is. Een plaswekker kan je in feite zien als een alarm die jouw kind helpt om ’s nachts naar het toilet te gaan. Bij een plaswekker hoort een plasbroekje. Op het moment dat het plasbroekje aanvoelt dat je kind begint met plassen in bed, gaat er een alarm af.

Het alarm hoort al bij de kleinste druppeltjes urine af te gaan. Je kind wordt vervolgens wakker door het alarm. Door dit alarm wordt het duidelijk dat je kind naar het toilet moet gaan om te gaan plassen. Dit zorgt ervoor dat je kind zelf doorheeft wanneer hij of zij naar het toilet moet, waardoor je kind niet meer in bed gaat plassen.

Geschikte leeftijd

Het gebruik van een plaswekker is eigenlijk een training. Het is belangrijk dat je niet te vroeg begint met deze training. Een kind mag namelijk tot een bepaalde leeftijd gewoon in zijn of haar bed plassen. Dit is volkomen normaal en daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Maar wat is dan eigenlijk de geschikte leeftijd om te beginnen met deze training? Dat is wanneer je kind minimaal zes jaar oud is.

Onthoud wel dat een kind over het plassen in bed kan groeien. Gebruik een plaswekker dus pas als je echt merkt dat je kind ouder wordt en in bed blijft plassen. Voor ongewenst urineverlies kan je beter incontinentie ondergoed gebruiken. Dit is geschikt voor kinderen en volwassenen die te maken hebben met af en toe wat druppels urineverlies. Soms kan dat het antwoord zijn.

Soorten plaswekkers

Niet iedereen valt onder hetzelfde type slaper. Voor elke type slaper is natuurlijk een andere plaswekker het meest geschikt. In het geval dat je kind onder de normale slaper valt, betekent het dat je kind makkelijk zelf wakker wordt. De Mickey plaswekker werkt dan het beste. Is je kind echter een diepe slaper? Dan kom je uit bij de Contessa plaswekker. Vaak heeft het kind dan niet helemaal door wat er aan de hand is.

Maar is je kind echt een zeer diepe slaper? Kies dan voor de Contessa plaswekker met trilelement. Deze plaswekker zorgt ervoor dat je kind goed wakker wordt en weet wat er aan de hand is. Het hangt dus af van het type slaper welke plaswekker het beste werkt. Het is belangrijk dat je dit eerst weet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *