Zorg

Hoe kies je een verloskundige die bij jou past?

Je zwangerschap duurt best lang. Het is dan niet meer dan logisch dat je tijdens deze maanden veel vragen, wensen en verwachtingen hebt. Een verloskundige is dan dé persoon die jou kan helpen en begeleiden. Maar je wilt natuurlijk wel een verloskundige waarbij je je prettig voelt. Wij geven je graag een aantal tips voor het kiezen van een verloskundigenpraktijk die bij jou past!

Zelf kiezen

Een verloskundige mag je zelf uitkiezen. Eigenlijk werkt dit net zo als met een huisarts of tandarts. Je kijkt naar praktijken bij jou in de buurt en je gaat na of jij je hier fijn voelt. Voordat je je zoektocht op internet begint, kun je ook vragen in je omgeving of er mensen zijn die ervaring hebben met bepaalde praktijken. Zo hoor je via via welke praktijk goed is en welke minder. Dit scheelt je al een hoop uitzoekwerk. Natuurlijk kun je ook op internet zoeken naar praktijken, bijvoorbeeld naar een verloskundige Den Haag. Hier kun je ook uit recensies opmerken of een praktijk iets voor jou is of niet. Om er zeker van te zijn, kun je altijd het beste even een kennismakingsafspraak maken.

Aanbod

Houdt er rekening mee dat niet elke verloskundigenpraktijk dezelfde zorg aanbiedt. Kijk daarom altijd of een praktijk voldoet aan jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld alleen basiszorg of extra zorg met meer controles? Wil je in de praktijk echo’s laten maken of kan dit ook buiten de praktijk plaatsvinden? Dit zijn allemaal zaken die je van te voren uit moet denken voor jezelf. Ook zijn het aantal contactmomenten per praktijk weer verschillend. Wees er bewust van dat je bij zo goed als elke praktijk in contact komt met meerdere verloskundigen. Hier kun je van te voren dus ook naar vragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.