In welke situatie kan een mediator oplossing bieden.

Een scheidingsmediator kan in veel gevallen hulp bieden bij een scheiding, elke scheiding levert wel problemen op denk hierbij voornamelijk aan financiële problemen. De verdeling van geld en spullen levert vaak veel problemen op daarom is het fijn als u daarbij ondersteunt wordt door iemand die er verstand van heeft en er vaak mee te maken heeft. Mediators zoals https://www.descheidingsmediator.nl/ kunnen hierbij dus heel makkelijk zijn, ook voor het regelen van ondersteuning voor uw kinderen bijvoorbeeld. Maar bovenal is het fijn dat iemand weet waar u moet zijn en hoe de paden lopen binnen de gemeente enzovoort, van te vaak lopen getrouwde stellen hierbij nog tegen veel problemen aan.

Financieel

Vooral financieel levert het dus vaak veel problemen op, denk hierbij aan de verdeling van het beschikbare geld waar de een bijvoorbeeld harder voor gewerkt heeft dan de ander, ook al hebben ze hier wettelijk evenveel recht op, dit kan tot situaties leiden waar niemand zin in heeft en dat is precies waar een mediator aan te pas komt. Het is fijn als iemand een rustige sfeer kan behouden en tegelijkertijd wettelijk de boel goed regelt, zoals de Nieuwegein Mediator. De rust wordt hierdoor dus vaak behouden waardoor de kinderen, mocht u die hebben, niet de dupe worden van een nare, langdurige lopende scheiding want daar heeft uiteindelijk helemaal niemand baat bij. De mediators zijn hier dus uitermate geschikt voor. 

Stappenplan

Tegenwoordig kiezen mediators er steeds vaker voor om ook echt samen met u te kijken wat de beste weg is. Zo maken ze vaak een stappenplan welke kant u het beste uit kunt gaan en wat u zelf makkelijk en fijn vindt. Want uiteindelijk is de mediator er om u te helpen. Met een stappenplan wordt er houvast gecreëerd voor beide personen waardoor u weet waar u aan toe bent en ook de mediator weet wat uw wensen zijn. Hierdoor wordt er voor een ieder een duidelijk plan toegeschreven en is het voor uw duidelijk waar de volgend stap naar toe leidt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *