kiespijn kind
Zorg

Kinderen met pijn in de mond

Wanneer kinderen last hebben van hun tanden is dit bijzonder moeilijk te herkennen, ze kunnen het niet altijd goed aangeven en ook de plaats is vaak een raadsel. Toch wil je kiespijn kind zo snel mogelijk verhelpen, denk je dat je kind pijn heeft of geeft deze aan dat er iets mis is met zijn tanden is het raadzaam snel een tandarts op te zoeken. De oorzaak kan ik veel verschillende dingen zitten, te hard poetsen kan al een van de oorzaken zijn van pijn aan de tanden. In de regel herken je het door veel huilen en niet eten en drinken, dit moet een helder signaal zijn dat er iets mis is in de mond.

kiespijn kind

Verschillende signalen bij kinderen

Wanneer kiespijn kind aan de orde is zijn er een aantal signalen die dit aan kunnen geven, meestal is eten en drinken al pijnlijk en moeten kinderen huilen. Zit je kind tijdens het eten aan zijn wang is dit een teken dat er iets mis is in de mond, ook de lekkere snoepjes die hij of zij normaal eet worden nu niet meer gegeten. Is het tandvlees opgezet, of nog erger heeft je kind bloedend tandvlees kom dan direct in actie en ga naar een tandarts voor kinderen toe. Tandbederf herken je vaak aan gele of bruine vlekken op de tanden.

kiespijn kind

Wat moet je doen?

Heb je het idee dat je kind een gaatje heeft of iets anders waardoor er kiespijn kind aan de hand is? Het eenvoudigste is dan om een tandarts te bellen, hij of zij kan precies zien wat er aan de hand is en je kind van de pijn afhelpen. Natuurlijk kan het ook zijn dat de tandjes door moeten komen, dan kun je alleen wat verlichting geven met een pijnstiller of een koud kompres te gebruiken. Geef je kind geen zoete en zure dranken te drinken, dit zal alleen maar tegenwerken en de pijn erger maken.