Gezondheid

Lichamelijke klachten verhelpen met osteopathie

Een osteopaat wordt vaak gezien als een alternatieve genezer en veel mensen met klachten zijn erg sceptisch over de werking van osteopathie. Toch zijn er de laatste jaren flink wat onderzoeken en studies gedaan waarin de werking van osteopathie keer op keer wordt bewezen. Ik moet eerlijk toegeven dat is ook altijd sceptisch was en ik heb dus ook mijn mening moeten bijstellen. Sinds mijn klachten door osteopathie zijn verdwenen blog ik er graag over en vertel ik mensen dat het echt werkt. 

Het lichaam als één geheel

Het mooie van osteopathie vind ik dat osteopaten het lichaam als één geheel zien. Je lichaam is een grote machine waarin alles van elkaar afhankelijk is. Als er een onderdeel niet in balans is dan kan dit op een andere “afdeling” klachten geven. Als je voor een eerste behandeling bij een osteopaat komt dan zal deze eerst een algemeen onderzoek van je hele lichaam uitvoeren. Vaak wordt er eerst gekeken naar de structuren in de nek en rug. Vervolgens wordt vaak de maag en darmen onderzocht. 

Welke klachten kan een osteopaat verhelpen?

Osteopaten kunnen net als een fysiotherapeut vaak meerdere klachten verhelpen. Mensen die zijn uitbehandeld bij een fysiotherapeut worden vaak naar een osteopaat gestuurd, vaak met groot succes. Als we kijken naar de verschillende leeftijden dat zijn dit de meest voorkomende klachten:

Klachten baby:

  • Verborgen reflux
  • Huilsbaby
  • Voorkeurshouding baby
  • Darmkrampjes

Klachten Kinderen:

  • Darmklachten
  • Hooftpijn

Klachten volwassenen:

  • Lage rugpijn 
  • Schouderklachten
  • Migraine
  • Buikpijn

Eigen ervaring met een osteopaat in EnschedeZelf ben ik eens een aantal keren naar een osteopaat is Enschede geweest vanwege terugkerende maagklachten. Nadat ik meerdere keren met een klacht bij mijn dokter ben geweest en deze mij maar medicijnen voor bleef schrijven ben ik op zoek gegaan naar een echte oplossing. Via een bekende hoorde ik over osteopathie en ik besloot het ook eens te proberen. De resultaten waren echt boven mijn verwachting. Ik zou graag iedereen die ook chronische klachten heeft aan willen raden om een osteopaat eens een kans te geven.