bloemmetjes sanita klomp (1)
Zorg

Medische klompen, ergonomisch en super comfortabel

Wanneer je als verpleegkundige of arts in het ziekenhuis werkt, dan ken je het belang van goed schoeisel als geen ander. Werkdagen waarop je lange tijden staat en veel moet lopen kunnen zorgen voor rugpijn en last van je gewrichten zoals de heupen en knieën. Speciaal voor medisch personeel en in het bijzonder ziekenhuispersoneel zijn er medische klompen ontwikkeld. Deze klompen zijn ergonomisch gevormd en bieden alle steun en comfort die je nodig hebt om je werkdag fit en pijnloos door te komen. 

Klompen voor in het ziekenhuis

Medische klompen zijn te herkennen aan de ergonomische pasvorm. Sanita klompen bijvoorbeeld, zijn gemaakt van zogenaamd ‘flex foam’. Er ontstaat automatisch een perfecte pasvorm, omdat dit materiaal zich helemaal naar je voet vormt. De klompen moeten ook goed ventileren én voorzien zijn van lichte zolen. Dit maakt dat je op medische klompen lange dagen kunt staan zonder klachten te krijgen. Bovendien moeten de zolen geluiddempend zijn, wat ervoor zorgt dat je geluidloos over de afdeling kunt lopen. 

Hoogste hygiëne

Naast de ergonomische pasvorm is uiteraard de hoge mate van hygiëne een heel belangrijke factor bij het aanschaffen van medische klompen. Ze moeten gemakkelijk gewassen kunnen worden of zelfs tegen thermische desinfectie in een klompenwasmachine kunnen. Er zijn ook medische klompen die speciaal geschikt zijn voor het werken op de OK, die tegen chloor en alcohol kunnen en er zijn exemplaren die bestand zijn tegen vocht en chemicaliën. Medische klompen zijn vaak iets duurder dan de standaard klompen zoals ze veel thuis worden gedragen. Maar in verhouding tot de kwaliteit en goede pasvorm zijn ze prima betaalbaar. Voor nog geen 75 euro heb je een prachtig paar goede klompen voor in het ziekenhuis. Bovendien zijn de medische klompen tegenwoordig in vele kleuren en met allerlei patronen en prints verkrijgbaar. Zo wordt het werken nog een stuk vrolijker!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *