relatietherapie
Zorg

Niet gelukkig in je relatie?

Je bent al lange tijd bij elkaar en lijkt het allemaal goed voor elkaar te hebben. Jullie wonen in een mooi huis, hebben kinderen of huisdieren en allebei een leuke baan. Toch knaagt er iets en ben je niet gelukkig in je relatie. De duur van je relatie of hoe anderen jullie relatie beoordelen zegt niets over hoe je dit zelf voelt. Voel je je niet gelukkig in je relatie en heb je relatieproblemen? Kom je er samen niet uit? Dan is het tijd om hulp in te schakelen.

relatietherapie

Hoe merk je dat je niet gelukkig bent in je relatie?


Soms zijn de signalen heel duidelijk. Je ontloopt je partner door veel af te spreken met vrienden of langer op je werk te blijven. Je ergert je aan de kleinste dingen, zoals het welbekende dopje op de tandpasta. Ook gevoelens van onzekerheid kunnen een teken zijn van relatieproblemen. Soms zijn deze gevoelens ontstaan door ervaringen uit het verleden. Ook kunnen ervaringen in je huidige relatie zorgen voor deze onzekerheid. Als elk gesprek uitmondt in ruzie is het tijd om actie te ondernemen en hulp te zoeken. De signalen zijn niet altijd zo duidelijk. Problemen in je relatie kunnen ook lichamelijke klachten veroorzaken. Een ongelukkige relatie zorgt voor stress en je lichaam reageert hierop. Je krijgt stijve spieren of hebt regelmatig hoofdpijn. Doordat je veel piekert, kom je moeilijker in slaap. In elke relatie is communicatie een belangrijke sleutel voor succes. Vind je het lastig om met je partner te praten of leiden jullie gesprekken nergens toe en zie je praten niet meer zitten? Schakel dan de hulp in van een relatietherapeut.

Wat doet een relatietherapeut?


Op hulp zoeken bij relatieproblemen rust nog steeds een taboe. Vaak wachten mensen lang voordat ze hulp inschakelen. Dat is zonde, want ook als er nog niet zoveel aan de hand is, kan een relatietherapeut veel voor jullie betekenen. Het erkennen van jullie problemen is een grote eerste stap om samen aan een oplossing te werken. In een intakegesprek op de locatie in Groningen bespreken jullie samen met de relatietherapeut de problemen die jullie hebben. De therapeut neemt hiervoor ruim de tijd, zodat een goede analyse van de problemen mogelijk is. Na de intake starten jullie met de gesprekken die elke keer ongeveer 1,5 uur duren. De therapie is kortdurend en de adviezen brengen jullie meteen in de praktijk. Wonen jullie niet in de omgeving van Groningen en zoeken jullie wel hulp? Ook op locaties in andere plaatsen is relatietherapie mogelijk.

relatietherapie

De werkwijze van de therapeut


De relatietherapeut luistert goed en biedt ruimte voor jullie allebei. Jullie kunnen allebei je verhaal doen. De therapeut kiest geen partij en heeft aandacht voor jullie eigen standpunten. Hij stelt verdiepende vragen en houdt jullie een spiegel voor. Door de veilige sfeer die hij creëert, durf je je meer open te stellen en eerlijk te zijn richting je partner. Als je je eigen gedrag kritisch wilt bekijken en je partner niet wilt overtuigen van jouw gelijk, kan relatietherapie heel succesvol zijn. Stel je open om te leren en word weer gelukkig in je relatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *