Online therapie
Zorg

Online behandeling


Ben je op zoek naar een psycholoog en wil je dit om welke reden dan ook graag vanuit je eigen omgeving doen? Dan is het volgen van online therapie een goede oplossing voor jou. Het is namelijk goed voor te stellen dat je je bijvoorbeeld in je eigen huis meer op je gemak voelt dan binnen een gespreksruimte bij een psycholoog. Het is dan erg prettig dat je vanuit je eigen huis kunt beeldbellen met een psycholoog om op deze manier over je moeilijkheden te spreken. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je in het buitenland woont en je op zoek bent naar een psycholoog in je moedertaal. Je kunt dan namelijk jezelf vaak nauwkeuriger uitdrukken. Een andere reden kan bijvoorbeeld ook tijd efficiëntie. Je spaart namelijk de reistijd uit en dit scheelt vaak aanzienlijk. Kortom er zijn redenen te over om te kiezen voor een online psycholoog.

Online therapie

Effectiviteit


Veel mensen vragen zich af of de behandelingen door een online psycholoog minder effectief zijn dan wanneer deze plaatsvinden met een psycholoog in een gespreksruimte. Inmiddels zijn hier een aantal onderzoeken in gedaan.
De behandelingen online worden uitgevoerd door universitair geschoolde psychologen die ruime ervaring hebben in het uitvoeren van behandelingen via beeldbellen. Uit onderzoek is gebleken dat de behandelingen via beeldbellen net zo effectief zijn als de behandelingen die door psychologen gedurende face to face gesprekken worden uitgevoerd. 

Wat heb ik nodig

Voor het volgen van online therapie heb je slechts een internetverbinding nodig en een apparaat waarmee je verbinding kunt maken met het internet. Dit kan een telefoon, tablet, computer of laptop zijn. Daarnaast heb je de beschikking over een ruimte nodig waar je je op je gemak voelt. De stappen die u moet volgen om in te loggen worden stap voor stap duidelijk uitgelegd. U hoeft dus weinig kennis te hebben van internet en computer technologie. Indien u hier toch extra hulp voor nodig zou hebben, is dit ook altijd mogelijk. Kortom eventuele drempels worden zo veel mogelijk weggenomen.

Kan ik me ook aanmelden?

Je kunt je met allerlei problemen aanmelden. Er is een zeer ruim aanbod behandelingen voor psychische problematiek. Wanneer je bijvoorbeeld veel last van onzekerheid hebt en je het gevoel hebt het niet goed genoeg te doen of te kunnen, kan een psycholoog je hierbij helpen. Maar ook met allerlei angsten. Dit kan natuurlijk variëren van enkelvoudige fobieën tot meer ingrijpende angststoornissen als een gegeneraliseerde angststoornis of bijvoorbeeld een sociale angststoornis.
Maar ook wanneer je je al geruime tijd neerslachtig of depressief voelt kun je hiervoor hulp zoeken bij een online psycholoog. De afgelopen jaren zien we ook in toenemende mate mensen met een burn out. Ze hebben zichzelf vaak lange tijd voorbij gelopen en zijn ver over hun eigen grenzen heen gegaan. Op een bepaald moment kun je dan niet meer verder en stort je in. Soms is het zo dat hun werkgever enorme eisen aan hen stelde, maar wat we ook zeer regelmatig zien is dat de oorzaak bij de persoon zelf lag. Vaak is het namelijk zo dat er een angst om ‘nee’ te zeggen of een perfectionistische karakter aan ten grondslag lig. Voor deze klachten kun je ook terecht voor online behandeling. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *