onzichtbaar gehoorapparaat
Zorg

Onzichtbare gehoortoestellen

Heb je nou net die grootvader die altijd de televisie heel hard heeft aanstaan? Of die ene oom die je steeds weer de verkeerde antwoorden geeft op je vragen? Dan is er waarschijnlijk iets met diens gehoor aan de hand en is een onzichtbaar gehoorapparaat misschien wel nodig.

onzichtbaar gehoorapparaat

Er zijn verschillende gehoorapparaten, meestal in verre verte zichtbaar. Dit is dan ook de reden waarom onze liefe familie of vrienden met een geconstateerde gehoorbeperking niet warm lopen voor zo’n toestel. Immers, zo’n groot voorwerp aan je oor is helemaal geen sieraadje. Daarnaast maak je ook aan de wereld kenbaar dat je niet goed hoort. Voor velen is dit dan ook de reden waarom zij er maar liever zonder door het leven gaan. Wat jammer! Hoe prettig is het eigenlijk niet om zonder ene inspanning alle communicatie en gezelligheid te volgen?

Er is een oplossing

onzichtbaar gehoorapparaat

Gelukkig heeft de modern technologie ervoor zorg gedragen dat de vervaardiging van geavanceerde gehoorapparatuur nu beschikbaar is. Een onzichtbaar gehoorapparaat die de kwaliteit van het gehoor aanzienlijk verbeterd doch helemaal niet zichtbaar zijn. Dit zijn de IIC- toestellen (Invisible In the Canal) die diep in de gehoorgang worden aangebracht. Slecht een transparant dopje dat gekoppeld is aan een draadje is bij goed oplettenheid zichtbaar. De gebruiker kan zodoende het apparaat verwijderen of terug plaatsen.