Oorzaak en behandeling hielspoor

Het komt in Nederland vaak voor dat mensen last hebben van hielspoor. Dit is ontzettend vervelend aangezien je daardoor erg veel last krijgt van je voet. Doordat er zo veel mensen in Nederland zijn die hier last van hebben, is het gelukkig relatief makkelijk om hier vanaf te komen. Dat is natuurlijk het belangrijkste, maar het is toch best zorgwekkend dat er veel mensen zijn die met hielspoorklachten rond blijven lopen. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Meestal zijn zij niet bekend met het fenomeen hielspoor en herkennen zij het daardoor niet als iets serieus. 

Wat veroorzaakt hielspoor?

Hielspoor wordt meestal veroorzaakt door overbelasting van de voet. Doordat de voet overbelast raakt, ontstaat er irritatie bij de aanhechting van de voetzoolpees. Daardoor krijg je bij hielspoor veel last van je hak, bijvoorbeeld tijdens het lopen. De pijn erg heftig wanneer je s`ochtends opstaat. Dit is voor veel mensen die last hebben van hielspoor het meest pijnlijke moment van de dag. Het is voor deze mensen iedere ochtend weer ontzettend pijnlijk om op te staan. Daardoor is het zo fijn dat het niet moeilijk is om van hielspoor af te komen.

Zooltjes

Hielspoor is relatief makkelijk te behandelen. Je hoeft namelijk alleen maar speciale hielspoor zooltjes in je schoenen te dragen. Deze zooltjes zorgen er voor dat de voet minder belast raakt en daardoor stopt de irritatie bij de aanhechting van de voetzoolpees ook. Dit gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar het duurt niet lang voordat de hielspoor volledig verdwenen is. Er zijn veel mensen die erg verbaasd zijn hoe goed deze zooltjes werken. Doordat deze zooltjes bij iedereen zo goed werken, is het ontzettend zonde om te lang met hielspoorklachten te blijven lopen. Je kunt deze klachten namelijk op een zeer eenvoudige manier verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *