nekhernia
Lichaam

Pijnklachten in de nek

Wanneer je klachten hebt van pijn wat aanhoudt, raadpleeg dan de huisarts om dit te onderzoeken. Is er een vermoeden dat je een nekhernia hebt, dan zal deze je doorsturen naar het ziekenhuis voor meer onderzoek. Een MRI onderzoek zal uitwijzen of het inderdaad een hernia is of een andere aandoening. Een bloedonderzoek kan ook deel uitmaken van het onderzoek, dit om te bepaalde ziekten te kunnen uitsluiten. Heb je een hernia in de nek dan zal dit meestal gezien worden als hetgeen wat de pijn veroorzaakt. Na gedegen onderzoek is gebleken dat dit niet de bron is waar de pijn vandaan komt.

Zelfde klachten

Veel mensen hebben dezelfde klachten als bij een nekhernia, maar hebben geen hernia. Soms zijn er mensen, die hebben geen klachten maar de nek ziet er zeer slecht uit met de gewrichten. Een hernia in de nek komt het meest voor op bepaalde plaatsen in de halswervelkolom, is er iets met de zenuwwortel zal dat klachten opleveren. Heel vaak is de conclusie dat er een nekwervel op een zenuw drukt, dit zal vervolgens de pijn veroorzaken. Helaas zijn er ook andere opties die de pijn kunnen veroorzaken, deze oorzaak is juist de meest voorkomende oorzaak van de pijnklachten.

nekhernia

Wat is dan wel het probleem?

De pijnklachten worden in de meeste gevallen niet veroorzaakt door een zenuw bij een nekhernia, uit onderzoek is gebleken dat er sprake is van chronisch verminderde doorbloeding. Vaak heeft dit als gevolg dat afvalstoffen zich ophopen en minder zuurstof. De nekzenuwen sturen een pijnsignaal naar de hersenen toe, deze weten wat ze met het signaal moeten doen. De signalen worden serieus genomen, hierdoor zal je pijn voelen. Een warme kruik brengt verlichting, dit is niet gek want dat zorgt voor een betere doorbloeding. Heb je veel stress en ga je verkeerd om met je emoties dan wakker je de pijnen aan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *