veel gevoelens
Gezondheid

Ptss syndroom, is dit waar jij naar op zoek bent?

Ptss syndroom, is dit waar jij naar op zoek bent? Ken jij misschien iemand met deze stoornis en wil jij graag kijken wat je kan betekenen voor diegene? Of wil jij misschien gewoon meer informatie over dit onderwerp? Dan kan je op internet veel verschillende informatie vinden over deze stoornis. Het staat voor Posttraumatische Stressstoornis en ontstaat doordat er in het verleden een schokkende en erge gebeurtenis heeft plaatsgevonden die je niet goed hebt verwerkt. Hierdoor kan zo een traumatische stoornis ontstaan die erg jouw dagelijks leven kan beïnvloeden. Er zijn verschillende klachten en symptomen die voorkomen bij deze stoornis.

wanneer hulp zoeken

Ptss syndroom, verschillende symptomen.

Er zijn verschillende symptomen bij deze stoornis die voorkomen. Een paar voorbeelden van deze symptomen zijn dan:

  • Gevoelens van angst, spanning en onrust die na deze schokkende gebeurtenis zijn gebeurd. 
  • De hele tijd deze gebeurtenis opnieuw herbeleven. Dit kan in het echte leven gebeuren maar dit kan ook voorkomen in zijn of haar dromen. Ook kan het heftige lichamelijke reacties met zich meebrengen.
  • Het vermijden van dingen die je kunnen laten denken aan de gebeurtenis. Dit kunnen voorwerpen of verschillende locaties zijn. 
  • Snelle verandering in een negatieve stemming. Iemand die lijdt aan deze stoornis kan na een tijdje een snelle switch hebben van verschillende emoties. Hierdoor kunnen ze zich boos of angstig voelen. 
hulp krijgen