Redenen voor vaccinaties

Vaccinaties zijn op het moment een veel besproken onderwerp. Iedereen heeft het erover, wel of niet een vaccinatie nemen? Maar vaccinaties zijn altijd al een groot ding geweest in de maatschappij en iedereen heeft er andere meningen over. Over veel dingen kunnen we het eens zijn, zo is het mooi dat er voor veel ziektes een vaccin is en dat bepaalde ziektes juist daardoor zijn uitgeroeid. Maar als je voor de keuze van ‘wel of niet vaccineren’ staat, moet je aan een paar dingen denken. In deze blog vertel ik je daarover. Lees je mee?

Goed op de hoogte

Het is belangrijk om je goed in te lezen in alle informatie die er beschikbaar is voor je een keuze maakt. Het gebeurt veel te vaak dat men een beslissing maakt op basis van emotie, verkeerde of te weinig informatie. Lees verschillende bronnen en onderzoeken. Wellicht ook de ervaringen van anderen kunnen je helpen en dan kan je een beslissing maken en zien wat voor jou werkt. Dat daar een stukje gevoel of intuïtie bij komt kijken, is op het laatst heel normaal.

Alle voor en nadelen

Wat kan helpen bij het rationaliseren van je gedachten, is het simpelweg op een rijtje zetten van alle voordelen en nadelen. Deze voor en nadelen zijn gebaseerd op het onderzoek dat je eerder gedaan hebt. Zo kan je zien of het tegen elkaar opweegt, met je gezondheid als grootste prioriteit. Ook timing kan daar aan bijdragen dus overdenk deze lijst goed en overleg het eventueel ook met een arts.

De basis voor iedereen

Iedereen wordt in Nederland in principe gevaccineerd voor een aantal dingen. Dat gebeurt al sinds jaar en dag. zo worden alle pasgeborenen gevaccineerd tegen Hepatitis B. dit is een virus dat door lichaamsvocht en bloed overgebracht kan worden. In Nederland komt het niet veel meer voor en daar hebben de vaccinaties duidelijk aan bij gedragen. Maar voor volwassenen zijn sommige vaccinaties zoals Hepatitis B nog niet zo vanzelfsprekend geweest. Als je wilt, kan je altijd een afspraak maken voor een Hepatitis B vaccinatie.

Herken de symptomen en risico’s

Daarom is het goed om van tevoren op de hoogte te zijn van de risico’s die sommige ziektes met zich mee kunnen brengen, bijvoorbeeld wanneer je naar een ander land reist. Zeker met vakanties is het daarom handig om je in te lezen in eventuele ziektes die je op kan lopen. Dan kan je dat voorkomen met een vaccinatie of wellicht op tijd genezen doordat je de symptomen kan herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *