rimpels verwijderen
Zorg

Rimpels bestrijden? Op verschillende manieren is het mogelijk

Ook als je zo gezond mogelijk leeft en probeert direct contact met zonlicht veelal te vermijden ontkom je er uiteindelijk niet helemaal aan: je krijgt te maken met de vorming van rimpels in je gezicht en mogelijk op andere plekken op je huid. Dit is nu eenmaal een onderdeel van het ouder worden, zij het niet het meest geliefde onderdeel bij velen. Echter kun je hier tegenwoordig wel van alles aan doen. Tot maskeren, de vorming vertragen tot, jawel, je rimpels verwijderen. Voor we overgaan op de manieren waarop je dit voor elkaar krijgt zetten we eerst uiteen op welke plekken rimpels eigenlijk vooral voorkomen.

rimpels verwijderen

Welke rimpels komen het vaakst voor?

Op de volgende plekken op de huid komen rimpels duidelijk het vaakst voor bij mensen:

  • Op het voorhoofd. Hier verschijnen rimpels normaliter in (min of meer) horizontale lijnen.
  • Naast de ooghoeken in de richting van de oren. Deze rimpels staan ook wel bekend als kraaienpootjes.
  • Mondrimpels, die uiteraard zichtbaar worden rond de mond.
  • Rimpels op de bovenkant van de hand, oftewel de handrug.

Volop mogelijkheden om rimpels weg te werken

Het bestrijden van rimpels in de huid kun je op verschillende manieren vormgeven. De volgende methoden worden hierbij vaak gebruikt en zijn dus succesvol:

  • Een laserbehandeling. Deze methode is populair omdat er weinig problemen zijn of complicaties optreden én natuurlijk omdat het resultaat tot wel tien jaar kan aanhouden. 
  • Een andere manier om zonder operatie je rimpels te bestrijden kan via een facelift zijn. Het idee achter een facelift is om de binnenkant van je huid op te vullen met zogeheten fillers. Je huid wordt zo dus kunstmatig dikker gemaakt.
  • Tenslotte kun je voor een botoxbehandeling kiezen. Ook dit betreft geen operatie en is dus niet invasief. Bij een botoxbehandeling injecteert men Botulinetoxine in de huid, wat (tijdelijke) lokale spierverlamming veroorzaakt waardoor rimpelvorming wordt tegengewerkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *