Geen categorie

Tips om ziekteverzuim te verlagen

Veel organisaties krijgen te maken met ziekteverzuim. Dit kan op diverse manieren zijn. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker ziek is en een paar dagen niet op werk komt. Maar in ernstige gevallen kan het ook zo zijn dat een medewerker langdurig ziek is en er voor een langere tijd wordt verzuimd. Het is dan ook een belang van de werkgever om het ziekteverzuim terug te dringen. Maar hoe kun je dit precies doen? Wij vertellen het je graag!

Veiligheid bieden

Voor ziekteverzuim verlagen, moeten werkgevers hun personeel veiligheid bieden. Hiermee bedoelen we dat er mogelijkheden zijn om met iemand te praten als werknemers klachten ervaren en dat er van de werkvloer een veilige omgeving wordt gemaakt. Uit statistieken blijkt dat ongeveer een vijfde van de werknemers kampt met klachten die gerelateerd zijn aan stress of overspanning. Mensen schamen zich al snel voor deze klachten, waardoor zij dit dus niet snel durven te bespreken. Als werkgever kun je daarom ervoor zorgen dat medewerkers dit wél durven en dat ze zich op hun gemak voelen.

Begeleiding

Mochten werknemers klachten ervaren, is het goed om verzuimbegeleiding aan te bieden. Zo wordt er gekeken naar hoe een werknemer de klachten kan verminderen en zo snel mogelijk weer terug kan keren naar werk. Als werknemers ernstig ziek zijn, moeten zij vaak naar een bedrijfsarts. Hierbij wordt de werknemer ook zo goed mogelijk begeleid voor een spoedig herstel. Ervaren werknemers psychische klachten? Dan is het verstandig om een coach of therapeut beschikbaar te stellen.

Goede werksfeer

Om ervoor te zorgen dat werknemers minder snel klachten ontwikkelen, is het belangrijk om te zorgen voor een goede werksfeer. Dit houdt in dat er onderling met collega’s geen gespannen sfeer hangt en dat de werkdruk niet té hoog ligt. Hiermee wordt de kans op een burn-out aanzienlijk kleiner.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *