Vitalis WoonZorg Groep
Geen categorie

Tips voor de dagopvang

Dagopvang voor ouderen is een geweldige plek voor senioren om de dag door te brengen, vooral als ze thuis geïsoleerd zijn geweest. Er is een groot aanbod van zowel groeps- als individuele spellen en activiteiten voor senioren om hen mentaal te stimuleren en ook fysiek actief te houden. Het is ook een fantastische manier voor senioren om een ​​gezond sociaal leven te behouden.

Welke spellen worden gedaan bij de dagbesteding?

1. Sudoku

Het oplossen van puzzels is een geweldige manier om de geest van een oudere actief te houden en cognitieve vaardigheden te versterken. Sudoku is een populaire puzzel die gemakkelijk gratis via internet kan worden verkregen. Het is handig om senioren te helpen bij het ontwikkelen en behouden van logische denkvaardigheden.

2. Kruiswoordpuzzels

Deze kunnen ook gemakkelijk via internet worden verkregen. Het is geweldig voor het verbeteren van algemene kennis en geheugen.

3. Elektronische spelconsoles

Elektronische gameconsoles bieden een eindeloze lijst van hersenspellen die senioren kunnen spelen om een ​​positief effect te ervaren op mentale vermogens zoals geheugen en reactietijd. Consoles zoals Wii en Kinect zijn vooral handig om senioren te helpen aan lichaamsbeweging.

4. Raadspellen

Er kunnen veel verschillende vormen van raadspellen worden gespeeld. Een manier is om items in een papieren zak te plaatsen voor identificatie door aanraking. Dit versterkt de tactiele en geheugenvaardigheden. Als alternatief kan het visuele geheugen worden verbeterd door spelers foto’s van bekende plaatsen en / of mensen te tonen voor identificatie. Een andere manier om raadspelletjes te spelen, is door opnames van geluiden zoals muziekinstrumenten of dieren af ​​te spelen, zodat spelers ze kunnen identificeren. Dit stimuleert het auditieve geheugen.

5. Pictionary

In tegenstelling tot charades is Pictionary een geweldige manier voor senioren om te socializen, vooral als ze problemen hebben met hun mobiliteit en niet in staat zijn om charades te spelen.