Tips voor een veilige trap

Een mooie trap is natuurlijk leuk om naar te kijken, maar een veilige trap is nog veel belangrijker. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je trap veiliger te maken voor gebruik, zonder al te grote aanpassingen. Hieronder worden een aantal mogelijkheden uitgelicht:

Schoeisel

Met schoenen of pantoffels met stroeve zolen zult u minder snel uitglijden. Er zijn ook sokken te koop met antislipzolen. Hiermee voorkomt u ook vallen.

Dubbele trapleuning

Indien mogelijk plaatst u een tweede trapleuning. Zo kunt u zich aan beide kanten vast houden bij het traplopen en verkleint u de kans op uitglijden.

Antislipstrips

Als uw trap net geschilderd is of bijvoorbeeld van hout of laminaat is, kan dit spiegelglad zijn. Om te voorkomen dat u uitglijdt, kunt u de trap antislip maken. Bijvoorbeeld door zelfklevende antislipstrips.

Tussentreden

Heeft u moeite met de hoogtes van de traptreden? Dan kunnen tussentreden een geschikte oplossing bieden. Tussentreden worden op de bestaande traptreden geplaatst. Deze geven u een tussenstapje tussen de bestaande traptreden in, en hoeft u slechts de helft van het hoogteverschil te overbruggen.

Trapassistent

Een beugel die de traploper omhoog- of omlaag duwt onder het traplopen. De beugel zit aan een rail langs de trap. De beugel blokkeert automatisch bij een verkeerde beweging, bijvoorbeeld het begin van een val.

Als u ondanks deze maatregelen, u toch niet veilig genoeg voelt om de trap op en af te lopen, is misschien de traplift een mooie uitkomst. Trapliften heb je in veel verschillende vormen met bijvoorbeeld een zit of sta-plateau. In elke prijsklasse is er wel één te vinden.

(Bron: antislipstrip.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *