Geen categorie

Verhuizen? Lees eerst deze tips!

Heb jij binnenkort een verhuizing op de planning staan? Waarschijnlijk zit jij met je handen in het haar, anders zou je deze blog niet lezen. Wij hebben al een hoop verhuizingen op onze naam staan en weten daarom precies wat je wel en juist niét moet doen als je gaat verhuizen. Ga je dus binnenkort verhuizen en heb je tips nodig? Lees dan deze blog!

Begin met een plan

Het belangrijkste wat je moet doen voordat je gaat verhuizen is het maken van een plan. Dit lijkt logisch, maar veel mensen vergeten dit en beginnen maar gewoon met inpakken. Geloof ons: het maken van een strak plan gaat je helpen. Plan dus dagen in waarop je wat wilt gaan inpakken, en hou ook rekening met een beetje uitloop. Vergeet ook niet na te denken over de oplevering van je oude huis, en het schoonmaken van je nieuwe plek. Door dit strak in te plannen ga je vlekkeloos een nieuw, fris huisje in.

Inpakken doe je zo

Inpakken is heel belangrijk als het gaat om verhuizen. Daarom doe je er ook beter aan om hier vroeg mee te beginnen. Zorg ervoor dat je genoeg kartonnen dozen, luchtkussenfolie, tape en stiften in huis hebt. Ga slim om met het inpakken van je dozen. Kleding kun je bijvoorbeeld veel beter verhuizen in een vuilniszak. Er gaat veel meer kleding in een vuilniszak dan in een doos, en de dozen kun je beter gebruiken om breekbare spullen in te vervoeren. De breekbare spullen pak je in met een stuk luchtkussenfolie of een krant, maar let erop dat je het niet overdrijft. De eerste keer dat ik ging verhuizen had ik alle borden en glazen stuk voor stuk netjes ingeplakt en dichtgeplakt, wat mij alleen maar tijd kostte met in én uitpakken. Inwikkelen voldoet ook!

De dag zelf: waar let je op?

Zorg ervoor dat je genoeg, maar niet teveel helpers hebt. Anders loop je elkaar alleen maar voor de voeten. Zorg voor 2 sterke spierbundels, 1 iemand die lekker snel werkt en 1 iemand die het overzicht houdt, dat werkt het meest efficiënt. Probeer ook alles in één keer te vervoeren, heen en weer rijden kost echt te veel tijd, ook al is het maar een halfuur rijden. Als je dus een bus gaat huren, zorg er dan voor dat je een bus neemt die groter is dan je denkt nodig te hebben.