Lichaam

Voetklachten oplossen zonder fysio

Heb je de afgelopen tijd last gehad van voetklachten en kun je niet langs bij je fysio door het coronavirus? Gelukkig zijn er allerlei manieren om thuis je voetklachten te verhelpen in deze tijd. Het is helaas nog onduidelijk hoe lang we in quarantaine zitten en daarom is het belangrijk dat we zelf oplossingen vinden wanneer we lichamelijke klachten hebben. In dit artikel delen we een aantal tips hoe je dit zelf kunt oplossen en wat je hiervoor nodig hebt.

Voetspieren trainen

Je kunt je voeten trainen. Hiermee kun je voetklachten voorkomen en genezen. Het trainen van voeten helpt omdat je zo je voeten prikkels geeft die ze normaal niet krijgen. Je verbetert hiermee het gevoel en de beweeglijkheid. Online kun je veel video’s vinden hoe je thuis je voetspieren kunt trainen en stap voor stap af bent van je voetklachten.

Schoenen

Vaak wordt gezegd dat schoenen de bron zijn van voetklachten. Vaak voel je zelf aan welke schoenen niet lekker lopen en waar je snel last van krijgt. Heb je een gewone schoen aan en heb je dan nog steeds last? Dan ligt het probleem in je voet zelf. Probeer eerst andere schoenen uit en als dit niet werkt dien je oefeningen te doen voor je voeten om het probleem te verhelpen. Denk aan een voetbad, voeten crème die eelt voorkomt, je teennagels op de juiste manier knippen en droog je voeten altijd goed af.

Online

Heb je na een tijdje nog steeds last van je voeten en hebben de tips hierboven niet voldoende geholpen? Zoek online naar voetexperts bij jou in de buurt. Een aantal klinieken plannen online afspraken in en proberen zo op afstand toch te helpen. Je kunt aan een voetexpert vragen wat je fout doet en hoe je dit zelf kunt oplossen.