Waar kun je terecht voor een wortelkanaalbehandeling?

Ben je op zoek naar een tandarts Almere Poort of een endodontoloog in Almere?

Een wortelkanaalbehandeling is een lastig aspect van de tandheelkunde. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw uit de tand gehaald. De ruimte wordt vervolgens weer opgevuld. Een wortelkanaalbehandeling is vooral geschikt wanneer je tand of kies is beschadigd en je pijn hebt aan de zenuw in de tand. Omdat de tand in veel gevallen wel te redden is, kan een wortelkanaalbehandeling je helpen om van de pijn af te komen. 

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer een tand of kies dood is. Het gevolg hiervan is dat de zenuw zoveel pijn doet dat deze waarschijnlijk niet meer gaat genezen. Een ongeluk kan ervoor zorgen dat een zenuw dusdanig beschadigd raakt dat deze niet meer te redden is. Een wortelkanaalbehandeling is bijvoorbeeld ook nodig wanneer een kies helemaal los heeft gezeten. 

Waar kun je een wortelkanaalbehandeling krijgen?

Een wortelkanaalbehandeling kun je laten doen door de tandarts. Tijdens de behandeling krijg je een plaatselijke verdoving, waardoor je geen pijn zult voelen tijdens de behandeling. Is de zenuw erg zwaar ontstoken, dan kan het wel voorkomen dat je wat pijn zult ervaren. Na de behandeling kan het ook voorkomen dat je last krijgt van een pijnlijke tand, maar vaak is dit niet het geval. Het gebruik van paracetamol wordt aangeraden. De kosten van een wortelkanaalbehandeling kunnen variëren. Een wortelkanaalbehandeling kost tussen de 300 euro en de 1000 euro. De exacte kosten hangen af van de moeilijkheid van de operatie. Na de operatie kun je last hebben van een pijnlijke kaak, maar deze pijn verdwijnt vaak snel. Na een wortelkanaalbehandeling kun je gewoonlijk wel fietsen en autorijden. Ook kun je na een wortelkanaalbehandeling normaalgesproken gewoon weer kauwen. 

Mocht een tand of kies na een wortelkanaalbehandeling nog steeds klachten geven, dan kun je ervoor kiezen om een afspraak te maken voor een herbehandeling van het wortelkanaal. De vullingen van de eerste behandeling zullen dan moeten worden verwijderd. Dit is natuurlijk vervelend, maar weet dat je voor een extra behandeling ook bij je tandarts terecht kunt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *