Geen categorie

Waarom het oog op, en het nut van een VOG steeds meer belangstelling krijgt.

Weet u dat steeds meer branches en organisaties VOG nodig hebben? Niet alleen in kinderdagverblijven moet een verklaring van goed gedrag worden overlegd, maar ook in het onderwijs. VOG bleek een geweldig hulpmiddel te zijn, er zijn meer voorbeelden van beroepen en situaties . Heeft u bedacht voor welke beroepen de VOG moet worden ingezet? Of voor wie in uw pand? Medewerkers aangesloten bij onderwijsinstellingen dienen te beschikken over een geldige VOG. Dit is bepaald in de onderwijswet. Chauffeurs en vrijwilligers, zoals ondersteunende ouders, voldoen nog niet aan de VOG-eisen. Op school kunnen we ons bijvoorbeeld voorstellen dat het naast leraren en meesters ook verstandig is om ambachtvaders en leesgrootmoeders ook VOG in te laten leveren. Omdat ze ook contact hebben met schoolkinderen, ook al is dat misschien maar een uur per week. Daarom zult u een VOG aanvragen.

Een VOG aanvragen in de sportbranche.


Een steeds vaker voorkomende praktijk bij sportverenigingen is dat coaches en begeleiders VOG moeten aanvragen voordat ze aan hun baan beginnen. In november 2018 is een goede ontwikkeling gerealiseerd; sindsdien kunt u als vrijwilliger gratis een attest van goed gedrag aanvragen. We zijn tevreden met deze maatregelen. Wij zijn van mening dat het bewustzijn dat door een dergelijke beweging tot stand is gebracht en de sociale discussie die het veroorzaakte een goede zaak is.
In veel gevallen moeten niet alleen vrijwilligers in de sport, maar ook betaalde medewerkers VOG kunnen indienen. Omdat bijvoorbeeld de badmeester in het plaatselijke zwembad? Misschien niet alleen strandwachten, maar ook schoonmakers die er tijdens openingstijden werken? Ze hebben immers ook de mogelijkheid om nieuwe en oude toeristen te ontmoeten. Dan wilt u toch zeker zijn van een goede keuring? Daarom kunt u het beste een VOG aanvragen.

Wel of geen VOG aanvragen?


De aanvraag van een VOG is dus een stuk complexer dan velen voor mogelijk houden, het feit of u er een nodig heet is al een hele discussie. Maar, een VOG hebben is altijd beter dan geen VOG hebben, het geeft u altijd voordelen, het kan niet nadelig zijn. Het geeft een potentiële werkgever altijd een goede indruk over uw persoonlijke comptenties.
Bespreek nut en noodzaak van VOG, en besef de kansen en risico’s, wij vog-aanvraag.nl hebben hiervoor krachtig ondersteund. Omdat juist een gesprek over zo’n onderwerp de zichtbaarheid van mensen kan vergroten en ons samen belangrijker kan maken. Met onze diensten dragen wij graag bij aan een veiligere samenleving. U ook?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *