Lichaam

Waarom jij een sportmassage moet nemen

Ben jij op de hoogte van de voordelen van een massage? Wat voor voordelen heeft dit voor jou? En op welke manier geeft dit een boost aan jouw sportprestaties? Hieronder vind je redenen waarom jij ook een sportmassage moet nemen.

Een aantal voordelen van sportmassages

Een sportmassage heeft voor jou als recreatieve (of actieve!) sporter veel voordelen. Het maakt hierin niet uit of je je spieren heel intensief gebruikt. Een van de voordelen is dat je spieren goed los komen, dit zorgt voor een soepeler lichaam. Het verbetert letterlijk de conditie van je spieren, waardoor je minder kan hebt op blessures. Daarnaast bevordert het de doorbloeding van je lichaam en voert het afvalstoffen af. Dit zorgt voor een sneller herstel na een training of wedstrijd én kan zorgen voor betere prestaties.

Wanneer zou je een sportmassage moeten nemen?

Het is sowieso erg goed om een sportmassage te nemen als je ergens last van hebt, zoals een kleine blessure. Het is namelijk niet goed om hier lang mee door te lopen. Let er wel op dat je een massage neemt op een dag waar je na de massage kunt uitrusten. Je lichaam heeft namelijk even de tijd nodig om bij te komen. Zo krijgt je lichaam de tijd om weer volledig te herstellen van de massage. Heb je geen last van een blessure? Ook dan is een sportmassage een goed idee. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Is het altijd goed om een sportmassage te nemen?

Voor bijna iedere sporter is een sportmassage gewenst. Heb je spieren die erg vastzitten? Dan is het aan te raden om te kijken naar andere type massages, zoals een deep tissue massage. Dit is er speciaal op gericht om blokkades en spierknopen te verwijderen. Weet jij al of je toe bent aan een massage?