Uitvaart muziek
Uitvaart

Waarom muziek een uitvaart persoonlijk maakt

Muziek speelt een belangrijke rol tijdens een uitvaart. Het geeft de uitvaart iets persoonlijks mee. Het raakt, verbindt en breng een waardevolle boodschap over. De muziek die tijdens een uitvaartdienst wordt gedraaid, zijn vaak de favoriete liedjes of muziekstukken van de overledene. Deze muziek roept vaak herinneringen op en geeft de aanwezigen troost. 

Wat voor muziek wordt er op een uitvaart gedraaid?

Op uitvaarten wordt allerlei soorten muziek gedraaid. Van Nederlandstalige volksmuziek tot klassieke muziek en van moderne popmuziek tot ‘foute’ feestmuziek. Alles kan! Het komt ook vaak voor dat er live muziek wordt gespeelt. 

Welke muziek kies je? 

Als mensen met hun uitvaartwensen bezig zijn, denken ze vaak als eerste aan de muziek bij de uitvaart. Het is dan ook erg belangrijk voor veel mensen. Welke muziek zou jij op je uitvaart gedraaid willen hebben? En zijn dat dan jouw favoriete nummers of juist nummers die specifiek over afscheid gaan in het genre waar jij van houdt? 

Hoeveel nummers worden er gedraaid op een uitvaart?

Tijdens een uitvaart worden er meestal 3 of 4 nummers gedraaid. Een aan het begin van de dienst, twee tijdens de plechtigheid en een nummer aan het einde van de dienst. Vooral het laatste nummer blijven veel mensen zich herinneren. Meer muziek kan uiteraard altijd, maar op deze manier is er nog ruimte voor toespraken. Het is ook mogelijk om tijdens de condoleance achtergrondmuziek te draaien. 

Muziek op een uitvaart

Sommige muziek is zo aan iemand verbonden, dat je direct aan diegene denkt bij het horen van dat nummer. Muziek speelt daarom een belangrijke rol bij een persoonlijk afscheid. Weet jij al welke muziek je wilt laten horen op jouw uitvaart?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *