Geen categorie

Wanneer moet je naar de fysiotherapeut?

Bij langdurige klachten aan je gewrichten of spieren, kan een fysiotherapeut een goede uitkomst bieden! Dit is een expert in houding en beweging en helpt jou om weer zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen. Hier zijn meestal meerdere behandelingen voor nodig. Maar wat doet een fysiotherapeut precies en wanneer moet je naar de fysio? Je leest het hier!

Wat doet een fysio?

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van bewegingsklachten en kan je voorzien van een persoonlijk behandelplan. Tijdens de eerste fysiotherapie afspraak zal er gekeken worden naar de klachten en de oorzaken van de klachten. Zo kan de fysio door middel van oefeningen en manueel onderzoek vaststellen waar de probleempunten zitten en hoe zit verholpen kan worden. De fysiotherapeut stelt dan ook een behandelplan op voor de komende behandelingen én oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. De behandeling is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en is er dus ook op gericht om jouw doelen te bereiken.

Wanneer naar de fysio?

Een behandeling bij de fysio kan fijn zijn wanneer je last hebt van blessures of pijnklachten in je armen, benen, schouders of rug. Hiernaast is fysiotherapie ook voor mensen die een chronische aandoening hebben en medische begeleiding nodig hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan het revalideren na een ongeluk of het herstellen na een operatie. De fysiotherapeut zorgt ervoor dat je weer zo snel mogelijk kunt bewegen en dat de klachten verlichten. Natuurlijk kun je ook terecht bij een fysio als je last hebt van milde klachten of aandoeningen waar je snel vanaf wilt.

Naar welke fysio?
Als je naar een fysio gaat, is het verstandig om eerst even uit te zoeken of dit wordt vergoed door de verzekering. Vaak krijg je van de verzekering een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er veel praktijken met meerdere vormen van therapie, zoals groepspraktijk Risdaele. Hierbij werken allerlei specialisten samen voor het beste resultaat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *