Alzheimer
Zorg

Wat is alzheimer?

Alzheimer is een vorm van dementie wat met name voorkomt bij ouderen. Mensen met alzheimer zullen dingen sneller vergeten, doordat zich problemen voordoen in het geheugen. De ziekte kan ook verergeren, wat ervoor zorgt dat dagelijkse bezigheden meer moeite kosten. Wanneer dit gebeurt, zal het voor de hand liggen dat er iemand is die voor hen zorgt. 

Gerelateerde links:

Hoog laag bed

Scootmobiel Dronten

De oorzaken

De oorzaken van alzheimer ligt bij een verandering in de hersenen. Alzheimer kun je niet van de één op andere dag krijgen. Alzheimer is een langzaam proces wat zich voordoet door veranderingen in de hersenen. Dit kan ervoor zorgen dat hersenen worden aangetast en daardoor ook het geheugen.

Het proces

Je kunt alzheimer herkennen aan de volgende symptomen:

  • Nieuwe informatie niet kunnen onthouden;
  • Oudere informatie niet meer op kunnen halen;
  • Niet meer weten waar hij is, welke dag het is of welk jaar het is;
  • De functie van standaard geluiden niet meer herkennen (zoals een deurbel);
  • Geen structuur in bepaalde handelingen;
  • Iets niet meer kunnen analyseren.

De symptomen zullen in een vroeg stadium in minimale mate voorkomen. Echter is dit al een teken dat er een verandering in de hersenen aan het plaatsvinden is. De symptomen zullen naarmate de tijd verstrijkt ook erger worden. Je kunt hierdoor ook aan iemand merken dat het karakter veranderd zoals sneller overstuur of boos worden. In de middenfase kan iemand nog redelijk veel zelf doen. Wanneer ook het lichaam verslechtert kun je iemand helpen door zorghulpmiddelen aan te schaffen van Zorgoutlet! De laatste fase is de meest afhankelijke fase. In deze fase heeft iemand echt volledige hulp van een ander nodig. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *