Wat is vitaliteit
Zorg

Wat is vitaliteit

Wat is vitaliteit eigenlijk, daar heb je zeker wel eens van gehoord. Vooral op de televisie en de radio prijken de reclame’s over vitaliteit en de producten die daarvoor aangekocht kunnen worden. Mensen die vitaal zijn bruizen immers van de energie. Op de bruizende energie wordt bij de promo van het product ook echt ingezoomd. Maar zit vitaliteit echt in het product? Of is het simpelweg het opna houden van een bepaalde levensstijl? Hier zullen wij het er in de komende alinea’s eens over hebben.

 Vitaliteit in een doosje

Wat is vitaliteit

Op de markt worden wij bijna doodgeslagen met vitaliteitsproducten. Van drankjes naar pilletjes of strooisels. Vitaliteitsproducten vind je in diverse vormen terug. In verschillende reclame’s prijken dankbare personen, bruizend van de energie, mede door de vitaliteitsproducten verkregen. Hier wordt voor de promo dan ook extra op ingezoomd. Immers, wie zou niet boorden vol energie door het leven willen gaan? Maar in hoevere kan daadwerkelijk worden gesteld datde betreffende producten aan de vitaliteit bijdragen? Vitaliteitsproducten bevatten bepaalde componenten, voorzien van de nodige mineralen en vitaminen waardoor je van een energie boost wordt voorzien. Soms is ook een dosis cafeïne aanwezig die in dit geval niet schadelijk en ook niet onschadelijk is.

Wat is vitaliteit

Maar hoe zit het dan met de lichamelijke en geestelijke vitaliteit? Ja, goede vraag. In ieder geval is van oudsher duidelijk dat je voldoende zal moeten rusten om energie op te kunnen doen. Een mens heeft minstens acht uur slaap per nacht nodig. Houd hier vast rekening mee. Verder zul je voldoende in beweging moeten zijn. Denk maar aan het regelmatig bezoeken van een sportschool.Dit moet niet gedwongen maar heerlijk ontspannen zijn. Je moet er in ieder geval van genieten. En als laatste advies zul ge goed en gezonde voeding moeten nuttigen, tijdig moeten eten en voldoende moeten drinken. Vitaliteitsproducten zijn niet de basis van vitaliteit maar kunnen worden gebruikt als supplement voor een boost.