Geen categorie

Zo kan jij sfeer in je huis creëren

Met het regenachtige weer van de laatste dagen, komt de herfst steeds dichterbij. Tijd voor wandelingen door prachtige bossen en genieten van de mooie kleuren in de natuur hoort natuurlijk bij een echte herfstervaring. Maar de herfst staat ook bekend om de vele regen en stormachtige dagen. Hoewel de echte natuur liefhebben dit niks uit maakt en nog steeds op pad gaat, is dit voor vele anderen juist reden om lekker in huis te zijn. Zolang je onder een warm dekentje op je comfortabele bank ligt, brengt de regen die tegen het raam aan tikt veel sfeer in huis. Maar voor meer sfeer in huis ben je niet alleen afhankelijk van de regen. Je kan ook zelf een gezellige sfeer in je huis creëren. Hoe je dat aan pakt? Dat lees je in deze blog!

Creëer een eenheid

De eerste en belangrijkste tip om je huis nog meer sfeer te geven, is om te zorgen dat alles bij elkaar past. Je kan stuk voor stuk mooie meubels en leuke kleuren gebruiken, maar als het bij elkaar vloekt dan is je hele sfeer in één klap weg. Natuurlijk kan je verschillende vormen en materialen door elkaar heen gebruiken, zolang je bepaalde dingen maar terug laat komen. Zo kan je bijvoorbeeld werken met een accent kleur, die je op allerlei verschillende plekken en in accessoires terug laat komen.

Sfeerverlichting

Een ander kritiek punt om sfeer in je huis te creëren, is om de juiste verlichting te kiezen. Zo zullen tl buizen je slaap of woonkamer waarschijnlijk geen goed doen. Wil je wel grote plafondverlichting, kies dan voor zachte en warme kleuren. Naast deze functionele verlichting, is het ook zeker een aanrader om extra verlichting puur voor de sfeer toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor led strips of mooie tafellampen. Kijk voor inspiratie eens op www.besled.nl. Door de ruime keus aan lampen, vindt je hier altijd wel iets wat in jouw huis past. Ga bijvoorbeeld voor een mooie lamp die warm wit licht uitstraalt, deze past bijna overal wel bij. Is je smaak wat gewaagder? Dan kan je ook gaan voor een lamp die je kan instellen in alle kleuren van de regenboog. Zo kan je de ene dag genieten van een warme oranje kleur en de dag erna voor een koele blauwe verlichting kiezen. Zo kan je een lamp ook gebruiken om die eenheid te creëren waar ik het in het vorige kopje over had, door de kleur in te stellen op de accent kleur die jij gekozen hebt voor je huis!