dietist Amsterdam
Lichaam

Zo vind je de beste diëtist in Amsterdam

Afvallen is niet voor iedereen even makkelijk. Steeds meer mensen hebben te maken met overgewicht of zelfs obesitas. Soms is het tijd om aan de bel te trekken en toe te geven dat je hulp nodig hebt om van die kilo’s af te komen. Een diëtist in Amsterdam kan je daarbij helpen. Gelukkig is er een prima aanbod in onze hoofdstad. Een diëtist kan jou helpen je levensstijl te veranderen en dat voorgoed te doen, want je wil natuurlijk ook op de lange termijn slank blijven.

dietist amsterdam

Wat doet een diëtist?

Een diëtist helpt jou met het juiste voedingspatroon om af te vallen, aan te komen en andere vragen over voeding en leefstijl. Een diëtist behoort tot de paramedische beroepen en is een specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Een diëtist behandelt patiënten met een op maat gemaakt voedings- of dieetadvies bij veel verschillende gezondheidsproblemen. De diëtist wordt dus niet alleen ingeschakeld bij overgewicht, al is dat wel iets waar velen op regelmatige basis mee te maken hebben.

Hoe een diëtist kan helpen

Gezond eten is soms ingewikkeld. Iets waarvan je al die jaren dacht dat het juist goed voor je was kan ook bomvol slechte suikers en zout zitten. Daardoor is afvallen nog moeilijker voor mensen die geen duidelijk beeld hebben van voeding en hoeveel ze ervan nodig hebben. Een diëtist vertelt je welke voeding je het beste kunt kiezen en berekent op basis van jouw lengte, leeftijd, gewicht en andere factoren hoeveel je kunt eten en op welke momenten je dat het beste kunt doen.

dietist amsterdam

Geen strenge diëten

Je kunt natuurlijk ook op eigen houtje proberen af te vallen. Veel mensen kiezen dan helaas voor een te streng dieet. Je ziet dan snel resultaten, maar het is niet goed vol te houden. De meeste mensen haken daardoor al snel weer af en dan komen die kilo’s er net zo hard weer bij.